Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Negyedik a „csikócsapat”
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A mieink 10–10-es döntetlen után ötméteresekkel 15–14-re győztek a szerbek ellen. Fotó: MTI – Illyés Tibor

Sok fiatalra már a legmagasabb szinten is lehet számítani

Negyedik a „csikócsapat”

| Munkatársunktól | Sport

Óriási bravúrt ért el a magyar férfi vízilabda-válogatott: majdhogynem utánpótlás-együttessel kiállva a négy közé jutott az Európa-bajnokságon. Ennek kapcsán beszélgettünk Fent Gergő soproni utánpótlásedzővel.

Egyértelműen látszott az Eb meccsein, hogy rendkívül komoly potenciál van a magyar fiatalokban, akikre hosszú távon is lehet számítani – ezt mondta az általunk megkérdezett szakember.

– Óriási eredmény, hogy a négy közé jutott ez a megfiatalított válogatott. Fontos volt, hogy semmilyen komolyabb elvárást nem támasztottak a csapattal szemben, így mindenki felszabadultan szállhatott medencébe – fogalmazott Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület utánpótlásedzője. – Néha látszott is a megoldásokon: egy-egy váratlan húzásra, cselre is futotta a fiatalok erejéből, amíg tartott a lendület.

A lendület csak az elődöntőre fogyott el, addig azonban olyan skalpokat szerzett a magyar válogatott, mint az olaszok vagy szerbek elleni győzelem.

– Öröm volt nézni ezt a fiatal, sikerre éhes nemzeti együttest – folytatta a soproni utánpótlásedző. – Semmiképp sem jelentett csalódást, hogy végül a négy között már nem tudtunk győzni, így érmet szerezni. Egyértelműen látszott, hogy sok fiatal vízipólósunkra már a legmagasabb szinten is lehet számítani. Kiváló erőfelmérő volt az Eb, amelyen megengedhette magának a csapat, hogy nem teljes kerettel áll ki, hiszen Magyarország már korábban megszerezte az olimpiai kvótát.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...