Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nehéz helyzetben az SKC csapata

| Munkatársunktól | Sport

Egyre közelebb kerül a kiesési rájátszáshoz a Sopron KC együttese. Sabáli Balázs csapata Debrecenben, majd hazai pályán a Jászberénytől is kikapott, így továbbra is az utolsó előtti helyen szerepel.

Az alapszakasz hajrájában győzni tudott Debrecenben az SKC. Éppen ezért bíztak abban a szurkolók, hogy a középszakaszt is győzelemmel kezdi a Sabáli-legénység. Erre az első negyedig volt is esély, innentől kezdve folyamatosan nőtt a hazaiak előnye. A vége komoly vereség lett, ráadásul Watkinst a hajrában kiállították. A végeredmény: DEAC – Sopron KC, 90–72.


A középszakasz első hazai mérkőzésén így az első számú center, Ryan Watkins nélkül lépett pályára a csapat hétvégén Sopronban. A Jászberény jól használta ki magasságbéli fölényét, a vendégek nagyon megnyerték a lepattanócsatát (28–46!). Már az első negyedben komoly pontelőnyben volt a Jászberény, Parker és Henderson hiába szerzett egyaránt 22 pontot, nem sikerült fordítani, végül hazai pályán is komoly vereségbe szaladt bele a Sopr

on KC.
A csapat vezetőedzője, Sabáli Balázs eltiltását töltötte a hazai meccsen, így Horváth Szabolcs nyilatkozott a találkozó után.
– Tudtuk, hogy nehéz lesz Watkins pótlása, de azt nem gondoltuk, hogy ennyire – mondta a csapat erőnléti edzője. – Sejficset nem tudtuk tartani a palánk alatt, ráadásul voltak olyan periódusok, amikor rosszul is dobtunk, így pedig nem volt reális esélyünk a győzelemre.


Az SKC szerda este a MAFC otthonában lép parkettre, jövő szerdán este 7 órától pedig a Debrecent fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.