Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Különböző távok közül választhattak a résztvevők

Népszerű PanoráMaraton

| Munkatársunktól | Sport

Idén is népszerű volt a PanoráMaraton: a nyolcadik alkalommal megrendezett esemény terepfutó- és túratávjait több mint háromszázan teljesítették.

A gyermek- és felnőttkorú túrázók különböző távok közül vá­­laszt­hattak. A legrövidebb gyalogtúra 8 kilométeres volt, emellett 14, 28 és 36 kilométeres pályákat jelöltek ki a résztvevőknek.

Hegyi Péter szervező hangsúlyozta: minden korábbinál nép­­­­szerűbb volt a leghosszabb, 36 kilométeres útvonal, amelyen embert próbáló szintkülönbségek várták a túrázókat. Végül 32 résztvevő küzdött meg sikeresen és jó tempóban a feladattal.

A terepfutók versenyében 14 ki­­lo­­méteren Riba Katalin és Koch Ágoston, 28 kilométeren Né­­­­­meth Nóra és Czencz Péter, 42 kilométeren Szenzenstein Ri­­ta, illetve Fehér István győzött a civil kategóriában. Idén külön rendvédelmi kategóriát is hirdettek, amelyben 14 kilométeren Hammel Terézia és Nagy Tamás végeztek az élen, 42 kilométeren pedig Nagy Viktor győzött.

– Egyre népszerűbb a sportrendezvény, és egyre több a támogatónk is – tette hozzá Hegyi Péter. – Szándékosan nem szponzort mondok, mert nemcsak anyagiakkal, hanem szívvel-lélekkel támogatják a rendezvényünket. Lederer György, Csuka Zsolt, Ve­­re­­bélyi Zsolt és Iski Richárd pro­­­fizmusa, valamint közel harminc diák és húsz felnőtt segítő munkája kellett ahhoz, hogy idén is ilyen sikeresen rendeztük meg a PanoráMaratont. 

Kapcsolódó cikkek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A Soproni Tigrisek SE felnőttcsapata bronzérmet szerzett a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén legyőzte az Oroszlány (OSE Lions II.) együttesét, így 2–1-es összesítéssel léphetett a dobogó harmadik fokára.