Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos bajnok soproni úszó
Bausz Liza és edzői: Vass Anita és Kókai Zsolt – a szakemberek büszkék, hogy ismét soproni úszó lett országos bajnok.

Egy-egy korosztályban 250–300 gyermek is indul az úszóversenyeken

Országos bajnok soproni úszó

| Munkatársunktól | Sport

Komoly sikereket értek el a nyári szezonban a Széchy Tamás Sportiskola Sopron fiatal úszói. Bausz Liza a 11 évesek között nem talált legyőzőre 100 méter hátúszásban az ob-n. A tehetség az arany- mellett egy ezüst- és két bronzérmet is szerzett.

A Széchy Tamás Sportiskola Úszó Szakosztályának vezetője elmondta: kiemelkedő eredménynek számít, hogy ismét soproni úszó szerzett országos bajnoki címet.

– Bizony nem minden évben adatik meg ilyen komoly siker a soproni úszósportnak. Három éve Börzsei Zalán tudott az első helyen végezni a korosztályos ob-n – kezdte Kókai Zsolt. – Bausz Liza nemcsak a 100 méteres hátúszásban szerzett aranyérmével hívta fel magára a figyelmet, hiszen 50 méter gyorson 2., 100 méter pillangón és 200 méter háton pedig harmadik helyen zárt. Liza nagyon jó versenyzőtípus, kiválóan bírja a megmérettetésekkel járó stresszt, motiválja a küzdelem. Ki kell emelnem a 2011-es születésű Katona Emilit is, aki a korosztályában bronzérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban.

Összességében az előző évekhez képest több bajnoki pontot gyűjtöttek a soproni Széchy sportiskolás versenyzők. Pontokat azok kapnak, akik valamelyik versenyszámban az 1–8. hely valamelyikén végeznek. Az úszó szakember elmondása szerint nem egyszerű feladat ez, hiszen Magyarország igazi úszónemzet, egy–egy korosztályban 250–300 gyermek is indul.

A nyár tipikusan a hosszú, azaz az olimpiai, 50 méteres medencék versenyidőszaka, ősztől aztán fordul a helyzet, és előtérbe kerülnek a rövid pályás, azaz 25 méteres medencében rendezett megmérettetések.

– Nagyon készülünk a dr. Csik Ferenc emlékversenyre, amelyet idén október 28–29-én rendezünk meg a Lőver uszodában – folytatta Kókai Zsolt. – A verseny kiváló lehetőséget biztosít majd a felkészülésre, valamint arra is, hogy a sportolók megússzák a szintidőket a novemberi rövid pályás országos bajnokságra.

A szakosztályvezető hangsúlyozta: a Lőver uszoda adottságait minél jobban kihasználva igyekeznek növelni az utánpótláskorú versenyzők számát. Jó hír, hogy egyre többen úsznak Sopronban, de az egyesület továbbra is várja azok jelentkezését, akik szeretnének akár nagyon komoly eredményeket i

Eredményösszesítő (50 méteres medence)

Serdülő ob:
Börzsei Zalán: 6. hely 100 méter mell, 6. hely 200 méter mell, 7. hely 50 méter mell 4×100 férfi vegyesváltó: 6. hely

Cápa ob:
Bausz Liza: 1. hely 100 méter hát, 2. hely 50 méter gyors, 3. hely 100 méter pillangó és 200 méter hát, 5. hely 200 méter vegyes
Platonov Iván: 5. hely 200 méter vegyes, 5. hely 200 méter mell
Varga Ákos: 8. hely 100 méter mell
4×100 mix vegyesváltó: 5. hely

Gyermek ob:
Katona Emili: 3. hely 200 méter pillangó

Ifjúsági ob:
Deák Levente: 4. hely 400 méter gyors, 4. hely 800 méter gyors, 5. hely 400 méter vegyes
Börzsei Zalán: 5. hely 200 méter mell


Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.