Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Őszi bajnok soproni öregfiúk
Az SC Sopron őszi elsőként várja a Győr–Moson–Sopron vármegyei öregfiúk-bajnokság folytatását.

Tikosi Gyula tizenhét találattal vezeti a góllövőlistát

Őszi bajnok soproni öregfiúk

| Munkatársunktól | Sport

Nagyszerűen szerepel a Győr–Moson–Sopron vármegyei öregfiúk-bajnokságban az SC Sopron – százszázalékos teljesítménnyel a tabella élén áll a labdarúgócsapat.

Őszi bajnok lett 36 ponttal az SC Sopron öregfiúkcsapata, hat egységgel megelőzve a második Vágot és nyolccal a régi rivális Rábatamásit. A 13 csapatos mezőnyben százszázalékos teljesítménnyel állnak az élen a soproniak, a 12 meccsen 67 gólt lőttek és 18-at kaptak. Az SC Sopron játékosa, Tikosi Gyula 17 találattal vezeti a góllövőlistát a csornai Nagy Gábor (14) és Bóna László (12) előtt.

Az őszi záró fordulóban itthon 7–1-re nyert a csapat Beled ellen, de ez előtt is ért el nagy különbségű győzelmeket: Jobaháza ellen 6–0, 6–1-re verte Kónyt és Jánossomorját, 8–3-ra Rábatamásit, 7–3-ra a városi vetélytárs SFAC-ot.

A csapat egyik vezéregyénisége Körmendi Tamás, aki a jelenlegi bajnokságtól az edzői tisztet is betölti.

– Évek óta együtt játszunk, soproni kötődésű futballistákból és hozzánk csatlakozott üzletemberekből álló jó közösség, igazi baráti társaság vagyunk – kezdte Körmendi Tamás. – A korelnökünk Fábián Sándor a maga hatvanhét évével, aki egyfajta példakép is a számunkra. Korábban őt szavaztuk meg a csapat edzőjének, de tovább nem vállalta a feladatot, mondván: annyi ego van nálunk, ő már nem tudja őket irányítani. Így szinte rám tukmálták az edzőséget. Hetente egyszer tréningezünk az Ágfalvi úton, az idényben ehhez jön hétvégenként a mérkőzés. A csapatunk ötven pluszos évjáratú, a jövőre gondolva ezért igyekszünk fiatalítani. Szerencsére mindig vannak jelentkezők, de csak olyanokat engedünk magunk közé, akik be tudnak illeszkedni a közösségbe. Az őszi meccseink közül a Csorna elleni, egygólos sikerünket tartom a legértékesebbnek, mert az a társaság átlagban egy tízessel fiatalabb nálunk. Tavaly százszázalékos teljesítménnyel nyertük meg a bajnokságot, és ősszel sem veszítettünk pontot. Az a célunk, hogy ezt a győzelmi sorozatunkat a lehető legtovább élvezzük. Ha pedig megszakad, akkor bontunk néhány üveg pezsgőt, és megünnepeljük, amit addig elértünk.

Az erőviszonyokat látva egy ideig még hűlhetnek azok a pezsgők...

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...