Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Röplabda diákolimpia  – folytatódnak a küzdelmek

Röplabda diákolimpia – folytatódnak a küzdelmek

| Munkatársunktól | Sport

A középiskolás lányoknál az Eötvös, a fiúknál a Széchenyi csapata nyerte a röplabda diákolimpia körzeti döntőjét, az általános iskolások meccseit a héten rendezik.

Folyamatosan pattogott a labda a soproni tornatermekben – most zárultak a röplabda diákolimpia körzeti döntői a középiskolákban. Az úgynevezett V–VI. korcsoport B kategóriájának meccsein olyan diákok szerepelhettek, akik nem rendelkeznek játékengedéllyel.

– A lányoknál és a fiúknál is hat–hat középiskola nevezett, mindkét esetben két játéknapot hirdettünk. Két hármascsoportot alakítottunk ki, az első alkalommal a csoportmeccseket tartottuk meg, a második fordulóban pedig a helyosztókat rendeztük – nyilatkozta lapunknak Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – A mérkőzések a résztvevő középiskolák tornatermeiben voltak.

A lányoknál az Eötvös együttese nyerte a röplabda körzeti diákolimpiát, megelőzve a Szent Orsolya-iskola és a Vasvilla csapatát. A fiúknál a Széchenyi-gimnázium végzett az élen, a második helyet a Handler, a harmadikat pedig az Eötvös szerezte meg.

A két első helyezett a megyei döntőbe, míg a dobogósok az elődöntőbe jutottak.

A középiskolás korosztály küzdelmei ezzel befejeződtek, a héten a IV. korcsoport diákjainak, tehát a tizenhárom–tizennégy évesek számára rendezik meg a körzeti diákolimpiát. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...