Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres 26. szezon
Idén közel háromszáz gyermek sportolt a Soproni Tigrisek SE-nél. Fotó: Sopronmédia

A kosárpalánták kiváló körülmények között készülhetnek

Sikeres 26. szezon

| Munkatársunktól | Sport

2023-ban már a 26. szezont zárta le eredményesen a Soproni Tigrisek SE. A sportegyesület elnöke, Nagy Tamás hangsúlyozta: a sikerek alapja az, hogy nagyon széles bázisból tudnak meríteni.

– Nem kevesebb mint tizennyolc előkészítő csapatunk van – kezdte Nagy Tamás. – Az U11-es korosztályt három együttesünk, az U12-es és az U14-es korosztályt is kettő csapatunk képviseli.

Emellett a Soproni Tigrisek indítanak U16-os, U18-as utánpótlás-együttest, de van felnőtt csapatuk az NB II-ben is. A Soproni Tigrisek SE a parasportban is jeleskedett idén, hiszen a kerekesszékes alakulata a második helyen végzett az országos bajnokságban.

– Ezúton is gratulálok csapatainknak, de ugyanúgy gratulálok a Soproni Sportiskola U18-as aranyérméhez, amelyet egy kicsit a saját sikerünknek is érzünk, hiszen több korábbi játékosunk szerepel náluk, sőt, egy korábbi kosaras, aki szintén a Tigriseknél kapta meg a sportág alapjait, jelenleg Pécsen gyarapítja tudását – mondta az egyesületi elnök. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen komoly bázist tudunk alkotni az utánpótlássportban.

Az sportvezető hangsúlyozta: az idei szezonban közel 300 gyermekkel foglalkoztak, a kosárpalánták kiváló körülmények között készülhettek akár a szakembergárdát, akár pedig az infrastrukturális körülményeket nézzük.

Az egyesület évzáróján jelen volt az egykori kiváló kosárlabdázó, Mészáros Zalán, aki jelenleg az MKOSZ elnökségi tagja.

– A Tigrisek esetében az egyik legrégebbi nevelőegyesületről beszélünk, ahol példaértékű munka zajlik – hangsúlyozta Mészáros Zalán. – Példaként több nevet is említhetek, olyan fiatal tehetségeket, akik itt kezdték el a kosárlabdázást. A jelenlegi magyar U18-as válogatottból Flasár Botond és Tóth Ádám is itt kapta meg az alapokat, de ugyanígy a Tigriseknél kezdte el a kosárlabdázást az U16-os nemzeti együttes két húzóembere, Flasár Zalán és Tallós Levente. Fantasztikus közösséget épített ki az egyesület, meggyőződésem, hogy az ilyen műhelyeket minél inkább támogatni kell.

A Soproni Tigrisek évzáróján részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.