Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: éhesek a sikerre
Bors Miklós szerint fiatal csapata rendkívül motivált, a felkészülést már augusztus elején elkezdték. Fotó: Németh Péter

„A rutint sebességgel és akarattal kell kompenzálni”

SKC: éhesek a sikerre

| Munkatársunktól | Sport

Megfiatalított játékoskeret és edzői stáb – jelentősen átalakult csapattal vág neki az SKC az új szezonnak. A vezetőedzői tisztséget Kostas Flevarakistól Bors Miklós vette át. A 37 éves tréner egy meglehetősen fiatal együttes szakmai munkáját irányítja.

– Több évig voltál másodedző, mostantól te irányítod a szakmai munkát az SKC-nál. Mi változott?

– Innentől enyém a teljes felelősség, nekem kellett meghatározni, milyen irányba induljunk el a csapattal. Augusztus 9-én kezdtük a felkészülést, de múlt hét óta van annyi játékos, hogy már 5 az 5 ellen tudjuk gyakorolni a taktikai és a védekezési játékelemeket. Három légiós van már a csapatnál, az irányító T. J. Williams egy hónapos próbajátékot tölt nálunk, bízom benne, hogy beválik, és marad is a keretben. Ő 29 éves, rutinos játékos, szükség lesz a tapasztalataira. Amorie Archibaldot 1–2-es posztra igazoltuk, erőcsatárnak pedig a brazil Tulio da Silva érkezett a csapatunkhoz. Keressük még a légiós centerünket, az ötödik külföldi posztját pedig egyelőre üresen hagyjuk, meglátjuk, szükség lesz-e a betöltésére.

– Milyen állapotban érkeztek a külföldiek?

– Sajnos az évek óta jelentkező, visszatérő probléma ezúttal sem került el bennünket. Meglehetősen eltérő fizikai állapotban vannak a légiósok, most az a cél, hogy megfelelő szintre hozzunk minden játékost annak érdekében, hogy a legjobbját tudja nyújtani a szezonban.

– A magyar mag is jelentős fiatalításon ment át, tőlük mit vár a szakvezetés?

– A legfiatalabb korosztályt Csendes Péter és Meszlényi Róbert képviseli. Ígéretes játékosok, mindketten meghívót kaptak a nagyválogatott keretébe a kiváló U19-es vb-szereplés után, mellettük Schöll Ricsi játékára is számítunk. A 2000-es születésű Polster Attila személyében a liga egyik legjobb dobójátékosa érkezett hozzánk, Fazekas Csaba pedig visszatért az SKC-hoz, bízom benne, hogy él az új lehetőséggel. Molnár Marci a maga 29 évével komoly rutint képvisel, nem véletlen, hogy ő kapta a csapatkapitányi karszalagot.

– Hogy lehet sikeres idén az SKC?

– Nehéz pótolni a rutinos kosarasainkat, de előre kell nézni, és kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek egy fiatal átlagéletkorú csapatban rejlenek. Ezek a fiúk hihetetlenül motiváltak és éhesek a sikerre, őszinte lelkesedéssel vetik magukat a küzdelembe. Ezt kell meglovagolnunk, a hiányzó rutint sebességgel és akarattal kell kompenzálni.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...