Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: elképesztő sérüléshullám

| Munkatársunktól | Sport

A DEAC és a Paks elleni két hazai vereséggel folytatta szereplését a középszakaszban a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs vezetőedzőnek egyre nehezebb dolga van: szinte alig maradt hadra fogható játékos a keretben.


Az már korábban eldőlt, hogy Fuller sérülése miatt négy légióssal fejezi be a szezont a Sopron KC. Takács Norbert a Debrecen elleni meccsen szenvedett súlyos vállficamot, számára szintén befejeződött a szezon. A csapat egyik legjobbja, a center poszton kiválóan teljesítő Wesley Gordon pedig a vádlijával bajlódik, a Paks ellen nem játszott. Dénes Gábor, Supola Zoltán, valamint két légiós, Lemar és Warner sem egészséges, de ők tudták vállalni a játékot.

A DEAC elleni, múlt heti meccsen hiába kezdett jól az SKC, Milos Boriszov ismét nagyot alakított Sopronban: 34 pontot és 5 hármast szerzett, a Debrecen pedig fordított és megnyerte a meccset. A végeredmény: Sopron KC – DEAC: 82–99.

A hétvégi, Atomerőmű elleni meccs is óriási izgalmakat hozott. Az első negyedben Warnerrel nem bírtak a paksiak, mellette Dénes és Molnár is pontosan célzott, az SKC pedig 14 ponttal vezetett. Az Atomerőmű légiósa, Norfleet elkapta a fonalat, a vendégcsapat pedig megfelezte hátrányát a nagyszünetre (53–46).

Fordulás után Warner továbbra is emberfeletti teljesítményt nyújtott, hozzá csatlakozott Lemar és Supola, a Paks azonban egyre közelebb került a hazaiakhoz. Wiggings kipontozódása tovább csökkentette a hazai esélyeket, de az utolsó percek dobópárbaja után egyenlő maradt az állás, jöhetett a ráadás. Az első plusz 5 perc végén a Paks állt jobban, de Werner egyenlített. A második ráadásban aztán a kevésbé fáradt Atomerőmű eldöntötte a meccset, a végeredmény: Sopron KC – Atomerőmű SE: 112–119.

– Szakmáról nem lehet beszélni egy ilyen elképesztő sérüléshullám közepette – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Inkább elismerésemet szeretném kifejezni a csapatnak és a szurkolóknak, óriási küzdelem zajlott a pályán és remek volt a hangulat is. Végsőkig küzdünk a rájátszásért.

Az SKC szerda este 7 órától a Kecskemét együttesét fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.