Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: két meccs az Alba Fehérvár ellen
Fazekas Csaba (j) egyre komolyabb szerepet kap az SKC mérkőzésein Fotó: Németh Péter

Folytatódik a bajnokság – a soproni kosárlabdacsapat kerete mostanra lett teljes

SKC: két meccs az Alba Fehérvár ellen

| Munkatársunktól | Sport

A koronavírus miatt sok mérkőzés maradt el a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában is. A sorsolás szeszélye folytán ezen a héten kétszer is az Alba Fehérvár együttesével mérkőzik meg az SKC.

Múlt hétvégén a legjobb 8 közé kerülés szempontjából kiemelten fontos meccsen látta vendégül a Pécs együttesét a Flevarakis legénység. Az Antonio Jackson hirtelen távozása után igazolt új irányító, Jonathan Elmore ezen a meccsen debütált a csapatban.

A mérkőzés nehezen indult, de Bernard Thompson vezetésével ledolgozta hátrányát az SKC. Az amerikai gyakorlatilag végig pályán volt a meccsen, 29 pontot dobott. Boriszov és Jogéla is rendkívül hasznosan kosárlabdázott, Takács Norbert pedig a legjobbkor, a meccs hajrájában szerzett hármast. Rendkívül izgalmas meccsen így végül a hazaiak örülhettek, a végeredmény: Sopron KC – PVSK VEOLIA: 83–76.

Az SKC a héten szerdán 18 órakor fogadja az Alba Fehérvár együttesét, majd szombaton 17 órától Székesfehérváron mérkőzik meg a két csapat.

– Fantasztikus játékosok szerepelnek az Alba Fehérvárnál, elég csak Vojvoda Dávid vagy Turner nevét említeni – mondta Bors Miklós, az SKC másodedzője. – Természetesen mi sem feltartott kézzel szállunk harcba, kisebb sérülések vannak, de reményeink szerint már Supola is játszhat a héten, így teljes a keretünk. A kulcsjátékosaik semlegesítése, a játékunk gyorsasága és a külső dobásaink lehetnek a döntő momentumok a mérkőzéseken, bizakodóan várjuk az összecsapásokat.

Egyre többet játszik Fazekas Csaba

Egyre több játéklehetőséget kap az SKC mérkőzésein Fazekas Csaba. A fiatal kosaras 2-es, illetve 3-as pozícióban mozog igazán otthonosan, ugyanakkor az amerikai Antonio Jackson furcsa távozása után a játék szervezéséből, irányításából is komolyan ki kellett vennie a részét.

– Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy Antonio távozni fog, kicsit mindenkit letaglózott az eltűnése – mondta Fazekas Csaba. – A meccsek azonban jöttek, Halász Ákosnak és nekem kellett többet vállalnunk. Rendkívül magas az iram, gyors a kosárlabda az első osztályban, és ezeken a mérkőzéseken látszott, hogy sokat kell még fejlődnöm. Nehéz felismerni a másodperc tört része alatt, hogy épp melyik begyakorolt csapatfigurát indítsam el, a csapattársakat hozzam helyzetbe, esetleg egyéni betörésre vállalkozzak. Nem könnyű az irányító szerepkör, ugyanakkor nagyon sokat lehet fejlődni a pályán töltött játékpercek alatt.

A 197 centi magas játékos szerint a csapat összességében jól szerepel, pedig a koronavírus és a légióscserék miatt nem egyszerű a szezonjuk. A csapatjáték szempontjából fontos, hogy már szinte teljes kerettel készülnek és játszhatják a meccseiket, hiszen ősszel volt, amikor csak nyolc–kilenc játékos állt Kostas Flevarakis vezetőedző rendelkezésére. A Falco legyőzése nagy bravúr volt, ezután több olyan vereség is becsúszott, amelyeken apróságok döntöttek. A rájátszás szempontjából most jönnek az igazán fontos mérkőzések.

– Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak a bizalmat – tette hozzá az SKC játékosa. – Viszonylag sok időt tölthetek a pályán, vezetőedzőnk szerint pedig már nem úgy kell gondolnom magamra, mint egy tehetséges fiatalra, hanem úgy, mint a csapat fontos tagjára. Igyekszem a rám bízott feladatot minél hatékonyabban végrehajtani, egyelőre a védekezés az elsődleges, fárasztanom kell az ellenfél mezőnyjátékosait. Emellett kell, hogy maradjon energiám a támadások segítésére is, ami ezen a szinten nem egyszerű feladat, sokat kell fejlődnöm, de úgy érzem, összességében jó úton járok.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...