Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: két új játékos érkezett

| Munkatársunktól | Sport

Két újabb játékossal bővült az SKC játékoskerete, irányító és hátvéd poszton is amerikai légiós fog pattogtatni soproni színekben.

Melvin Johnson 26 éves, 193 centi magas hátvéd, aki jelentős európai rutinnal rendelkezik: Olaszországban az első és a másodosztályban is kosárlabdázott, három szezont töltött el itáliai csapatoknál. A Varese együttesével az élvonalban és a Bajnokok Ligájában is játszott, legutóbb pedig a másodosztályban szereplő Unieuro Forli kosárlabdázója volt, a 2018/19-es szezonban átlagosan több mint 14 pontot dobott meccsenként. 

Az irányító pozícióra egy Magyarországon már ismert kosarast szerződtetett a Sopron KC klubvezetése. A 30 esztendős, 179 centi magas Damier Erik Pitts előző szezonban a Jászberény játékosa volt. Pitts kiválóan szervezte a jászsági csapat szereplését, hiszen az együttes egyik legjobb szezonja volt a tavalyi. Az alapszakaszban mérkőzésenként 20 pontot szerzett, ezzel az egész NB I. A csoportos mezőny legponterősebb játékosa volt. Az apró termetű karmestert több európai bajnokságban is beválasztották az All Star csapatba, emellett komoly rutint szerzett az Európa Kupában is.

Az SKC-nak ezzel csaknem teljes a játékoskerete a 2019/20-as szezonra, a klubvezetés meg egy légiós szerződtetését tervezi, aki a 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető.

Tisztes vereség – három légióssal

Zalaegerszegen játszotta első edzőmérkőzését az idei szezonban a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. A frissen igazolt irányító, Pitts még nem léphetett pályára a zalai megyeszékhelyen, a hazaiak viszont öt légióst is bevetettek a találkozón. A meccset magabiztosan a ZTE együttese nyerte, 93–63 arányban.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.