Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: meglepetésre készülnek
Baksa Szabolcs képesnek tartja a Sopron KC-t a bravúrra a bajnoki rájátszásban. Fotó: Soproni Téma-archívum

Baksa Szabolcs: Jól jön a pihenő, nagyon sűrű volt a program az utóbbi hetekben

SKC: meglepetésre készülnek

| Munkatársunktól | Sport

Baksa Szabolcs szerint összességében reális eredményt ért el az idei bajnoki alapszakaszban a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. A másodedző azt mondja: gyengén kezdték a szezont, majd javítani tudtak.

– Az SKC bejutott a rájátszásba, ugyanakkor volt olyan időszak, amikor a négy közé kerülés is közel volt. Mennyire vagy elégedett?

– Teljesen elégedett sosem vagyok, ugyanakkor az alapvető célunkat, miszerint az első nyolc között végezzünk, sikeresen elértük. A szezon első harmadában gyengén muzsikáltunk, utána történt az edzőváltás, ez megadta a kellő impulzust a csapatnak, hiszen volt egy hat győzelemből álló sorozatunk is. Az utolsó harmad megint gyengébbre sikerült, több volt a vereségünk, mint a győzelem. Van hiányérzet bennem, gondolok itt elsősorban az Alba Fehérvár vagy a Szeged elleni találkozókra. Bent vagyunk a legjobb nyolc között, az eredmény pedig azt gondolom, hogy a realitást mutatja.

– Mire számítasz a rájátszásban?

– Talán a legfontosabb, hogy a helyezésünk alapján a Falco együttesét mindenképpen elkerüljük az első körben. Amennyiben minden játékosunk hadra fogható, a többi csapat ellen van reális esélyünk arra, hogy meglepetést szerezzünk. Ne feledjük el, hogy pályahátrányban leszünk, ha lesz döntő meccs, azt az ellenfél otthonában kell lejátszanunk és megnyernünk. Ugyanakkor képesnek tartom a csapatunkat a bravúrra.

– A legutóbbi mérkőzésen az is döntő lehetett, hogy két légiós, Mathis és Gill sem játszhatott. Mennyire komoly a sérülésük?

– Mathis csak egy meccset hagyott ki, a Szeged elleni találkozó előtti utolsó edzésen kifordult a bokája, nagyobb baj szerencsére nincs. Mathis esete már komolyabb, a derekára kapott egy ütést az Alba Fehérvár ellen, utána idegi problémák merültek fel, egyik lába nem funkcionált tökéletesen. Ő is gyógyul, a rájátszásra már rendelkezésünkre állhat.

– A play off megkezdése előtt kis pihenő következik, hiszen kupadöntőt rendeznek a férfi bajnokságban. Mire használjátok ezt az időszakot?

– Jól is jön a pihenő, mert nagyon sűrű volt a program az utóbbi hetekben. Komoly fizikai erőbedobást várunk el a csapattól, ennek velejárója, hogy kisebb-nagyobb sérülése szinte mindenkinek van. A legfontosabb, hogy a rendelkezésünkre álló napokban mindenki kellően regenerálódjon, és 100 százalékos formába jöjjön a rájátszás megkezdése előtt.

– Idén kikerült a bajnoki középszakasz a kiírásból, ez szerinted mennyire befolyásolja majd az eredményeket?

– Valóban nincs középszakasz, ugyanakkor az 5–8. helyekért is folytatódik a rájátszás. Az alapszakaszban 26 mérkőzést játszanak a csapatok, a rájátszásban pedig átlagosan tíz meccs vár minden együttesre. Azt gondolom, hogy ez a 36–40 mérkőzés elegendő ahhoz, hogy végül objektív döntés szülessen a bajnoki helyezésekről.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.