Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: új szakmai igazgató

| Munkatársunktól | Sport

Az Uniqa Sopronnál 3 szezonban 5 aranyérmet nyert Sterbenz László, aki ismét a férfi kosárlabdában vállalt szerepet.

A szakember az idei szezontól szakmai igazgatói posztot tölt be a Soproni KC-nál. Feladata, hogy a felnőtt csapat trénere, Váradi Kornél, valamint az U23-as együttes szakvezetője, Sabáli Balázs munkáját segítse, a felnőtt és az utánpótláscsapatot szakmailag összehangolja. 

– Két és fél évtizedig dolgoztam edzőként a frontvonalban, úgy gondoltam, ideje egy lépéssel hátrébb húzódnom – mondta Sterbenz László. – Két ügyes, jól képzett szakvezető dolgozik a klubnál. A hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat felhasználva próbálom segíteni munkájukat, tanácsokkal látom el őket, emellett igyekszem összehangolni a felnőtt és a közvetlen utánpótlás csapatmunkáját.

A szakember, aki az előző években 3 bajnoki címet és két Magyar Kupa elsőséget szerzett a soproni női csapattal, korábban többek között az SKC-nál is edzősködött, s volt időszak, amikor a helyi utánpótlásnál is dolgozott. Hogy ezt milyen sikerrel, eredményességgel tette, azt jól jelzi, hogy a közelmúltban az észt fővárosban, Tallinban rendezett B-divíziós Eb-n szereplő magyar U18-as válogatottnak három általa nevelt soproni kosaras, Papp Barna, Polgárdy Ádám és Werner Viktor is tagja volt.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.