Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: vége egy sikerkorszaknak?
Török Zoltán ügyvezető bejelentette, hogy a Sopron Basket a következő szezonban nem indul a nemzetközi porondon. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: vége egy sikerkorszaknak?

| Munkatársunktól | Sport

Nem indul a nemzetközi porondon a következő szezonban a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Többek között ezt is bejelentette a klub ügyvezetője a múlt heti szurkolói ankéton, amelyen kihirdették az együttes jövő évi keretét.

Török Zoltán ügyvezető hangsúlyozta: a Sopron Basket az újkori magyar kosárlabdasport legsikeresebb klubja, ezzel együtt a következő szezon megtervezésekor nehéz döntéseket kellett meghozni. A 2021/22-es idényben Euroliga-győzelmet ünneplő együttes a következő szezonban nem vállalja a nemzetközi szereplést, mert információink szerint kevesebb forrás áll rendelkezésére. Az ügyvezető a szurkolói ankéton köszönetet mondott mindazoknak, akik figyelemmel kísérték a teljesítményüket, és hihetetlen mennyiségű erkölcsi ajándékkal ismerték el a klubnál folyó sikeres munkát.

A Sopron Basket négy légiósának sem ajánlott szerződést a következő szezonra, emellett szintén távozik a soproni csapattól Czukor Dalma, aki külföldön folytatná a kosárlabdát. Egy játékos érkezik a bajnokcsapathoz: Papp Klaudia, aki a Vasas Akadémiától igazol Sopronba. A felnőtt keret tagja lesz a következő szezontól két fiatal, tehetséges kosárlabdázó, Sitku Zsuzsanna és Erdélyi Alexandra.

A szakmai stáb alapvetően nem változik: a vezetőedző továbbra is Gáspár Dávid marad, Laczka Miklós másodedzői teendőket lát el, Stevan Karadzic mentorként segíti a klub munkáját. Hozzájuk csatlakozik David Brooks, aki az egyéni képzésekért lesz felelős.

A Sopron Basket játékoskerete a 2023/24-es szezonban: Fegyverneky Zsófia, Papp ­Klaudia, Turner ­Yvonne, ­Böröndy Vivien, Erdélyi ­Alexandra, ­Sitku Zsuzsanna, ­Varga ­Alíz, Brooks Jelena, ­Határ Bernadett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.