Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronból Rómába
Czukor Dalma idén már az olasz Oxygen Roma Basket csapatát erősíti. Fotó: Carlo Ferrara

Czukor Dalma: Itt az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön

Sopronból Rómába

| Munkatársunktól | Sport

Végigjárta a Darazsak Akadémiát, majd egészen fiatalon magyar bajnok, kupagyőztes és Euroliga-győztes lett a Sopron Basket együttesével Czukor Dalma. A 24 éves bedobó nyáron a váltás mellett döntött: elhagyta Sopront, és Olaszországba, az Oxygen Roma Basket együtteséhez igazolt.

– Miért választottad a külföldi pályafutást, mennyire nehéz szívvel hoztad meg a döntést?

– Úgy éreztem, kell egy kis környezetváltozás, és ki szerettem volna magam próbálni valahol máshol, kideríteni, hogy mire is vagyok képes. Egyértelműen nagyon nehéz döntés volt elhagyni a szülővárosomat, családomat és a nevelő klubomat, de úgy gondoltam: eljött az idő, most vagy soha.

– Hogy került a képbe az Oxygen Roma Basket, miért őket választottad?

– Igazából több helyről is megkerestek, de a célom az volt, hogy egy jó ligába igazoljak – úgy érzem, az olasz bajnokság annak számít. Jó ötletnek tűnt, hogy egy teljesen új csapathoz érkezem, ahol még nem ismerik egymást a játékosok, így nem egy összeszokott társaságba csöppenek bele, hanem együtt kell kialakítanunk a csapatkohéziót. Persze volt benne rizikó is, mivel egy teljesen új klubról beszélünk, de a tárgyalások alatt kiderült, hogy nagyon profin szervezik az együttest. Úgy érzem, jó döntést hoztam.

– Milyen szerepet szánnak neked az új csapatodban, milyen az olasz kosárlabda és a római élet?

– Meghatározó játékos szerepet szánnak nekem, aminek nagyon örülök. Ebbe még bele kell szoknom, de szerintem jó irányba haladok, ahogy a csapat is. Most hétvégén volt először edzőmeccsünk első osztályú csapat ellen. Összességében nagyon jól érzem magam Rómában és új együttesemnél is, az edzői stáb és csapattársaim is kedvesek és segítőkészek.

– Meddig szeretnél légióskodni, tervezed, hogy a későbbiekben ismét visszatérsz szülővárosodba?

– Egyelőre még nem tudom, hogy alakul a jövőm, mivel még csak október 8-án indul a szezonunk, próbálok a jelenre koncentrálni és az előttem álló feladatokat maximálisan megoldani. Természetesen még szeretnék a pályafutásom során a szülővárosomban, Sopronban kosárlabdázni.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.