Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni pólóezüst
A soproni gyermek „A” korosztály vízipólósai nagy sikert értek el

Soproni pólóezüst

| Munkatársunktól | Sport

Ezüstérmet szerzett a Soproni Vízilabda Sport Egyesület a Dunántúli Vízilabda Liga gyermek „A” korosztályában. Városunk csapata nagy küzdelemben, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt csúszott le a bajnoki címről.

Az utolsó játéknap előtt a soproni együttes állt az élen, ezért városunk kapta a mindent eldöntő forduló rendezési jogát. A SVSE 14–15 éves pólósai 15–7-re legyőzték az ESMTK csapatát, ezután következett a bajnoki „nagydöntő” a Kaposvár ellen. A kevés gólt hozó találkozón hatalmas izgalmak közepette a vendégcsapat tudott győzni egyetlen góllal, 3–4 lett a meccs végeredménye.

Ez azt is jelentette, hogy a Kaposvár ledolgozta hátrányát, mindkét csapat azonos pontszámmal végzett. Mivel a somogyiaknak jobb gólkülönbséggel zártak, ők örülhettek. A soproni pólósoknak ugyanakkor az ezüst is gyönyörűen csillogó érem.


– Hatalmas eredmény ez a mi életünkben, ez a csapat talán az eddigi legjobb az egyesületünk történetében – mondta Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület vezetőedzője. – Karnyújtásnyira volt a bajnoki cím, nagyon bíztam benne, hogy meg tudjuk szerezni, de a végére kicsit fejben fáradtak el a srácok, kevés gólt dobtunk. Ezzel együtt minden tiszteletem a csapat játékosaié, kimagasló szezont zártunk. Sokat dolgoztak a srácok, és rengeteget fejlődtek ebben az idényben. Bár egy hajszállal lemaradtunk, de nálam ők az igazi bajnokok.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...