Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproniak a keretben
Sitku Zsuzsanna (felvételünkön), a Sopron Basket játékosa Varga Alízzal együtt készülhet a válogatott soproni olimpiai selejtező­jére. Fotó: Németh Péter

Sitku Zsuzsanna: Nagyon bízom ebben a csapatban

Soproniak a keretben

| Munkatársunktól | Sport

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet szűkített. Az olimpiai selejtezőre készülő nemzeti együttes 15 tagjából ketten a Sopron Basket játékosai: Sitku Zsuzsanna és Varga Alíz is készülhet a februári találkozókra. A tornáról Sitku Zsuzsannát kérdeztük.

– Meglepődtél, hogy bekerültél a válogatott szűkített keretébe?

– Nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljutottam, egyáltalán nem számítottam rá, hogy a szűkített keretbe is bekerülök. Hozzá kell tenni, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy automatikusan pályára is lépek az olimpiai selejtezőben Sopronban: lesz még egy keretszűkítés, akkor dől majd el, hogy kikre számít a három mérkőzésen a szövetségi kapitány.

– Mit gondolsz, mi alapján tudtál a szűkebb keret tagja lenni?

– Volt egy válogatott összetartás még a két ünnep között, azonban ott elsősorban a taktikai elemeket vettük sorra. Azt gondolom, nem ott dőlt el, hogy ki kerül be a szűkebb keretbe, sokkal inkább azt vette alapul a válogatott szakmai stábja, hogy ki, milyen teljesítményt nyújt a szezonban.

– Látható, hogy az utóbbi bajnoki mérkőzéseken több lehetőséget kapsz, és a pontszerzés is jól megy. Hogy látod a teljesítményed?

– Valóban, lehet mondani, hogy az utóbbi mérkőzéseken nagyjából minden az elképzeléseim szerint alakul. Ez nagyon jó érzés, ugyanakkor a sportban sosem lehetünk elégedettek, és én sem vagyok az: tudom, hogy ennél is van feljebb, de sokat kell dolgoznom ehhez.

– Mit vársz, a soproni selejtezőkön milyen eredményt érhet el a magyar válogatott?

– Nagyon bízom ebben a csapatban. Szerintem van olyan kvalitású a jelenlegi női válogatott, hogy tudunk meglepetést okozni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...