Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sorra jönnek a sikerek
Magabiztosan menetel a bajnokságban a Sopron Basket, a csapat szerda este az Euroligában is bemutatkozik Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: kiváló főpróba volt a ZTE elleni meccs

Sorra jönnek a sikerek

| Munkatársunktól | Sport

Háromból három – a Sopron Basket eddig nem hibázott a hazai pontvadászatban. Roberto Iniguez együttese idegenben a DVTK, hazai pályán pedig a ZTE ellen diadalmaskodott.

A BEAC elleni szezonnyitó után múlt héten komolyabb feladat várt a soproni hölgyekre. A Sopron Basket Miskolcon, a DVTK ellen bizonyíthatta, hogy egy erős csapat otthonában sem re­­megnek meg a kezek. És nem is remegtek: a csapat gyakorlatilag az első két negyedben eldöntötte a meccset, végül ma­­gabiztosan győzött. A végeredmény: Aluinvent–DVTK – Sopron Basket 65–79.


Hétvégén aztán ismét bajnoki fellépés várt Fegyvernekyékre, hiszen a megerősödött ZTE látogatott városunkba. A soproni csapat teljes kerettel fogadta a zalai ellenfelét, miután múlt héten az amerikai center, Crystal Langhorne is megérkezett.


A mérkőzés nem sok izgalmat hozott: már az első negyedben ellépett ellenfelétől a Sopron, nagyszünetre 16 pont volt a csapatok közötti különbség (48–32). A nagyszünet után folytatódott a határozott soproni védekezés és gyors támadójáték, aminek köszönhetően húszpontos kü­­lönbség alakult ki a meccsen. Így arra is lehetőség volt, hogy a végjátékban fiatalok lépjenek parkettre. Czukor Dalma két hárompontossal hálálta meg a bizalmat, a meccs pedig a közönség vastapsa kíséretében ért véget. A végeredmény: Sopron Basket – ZTE NKK 95–67.


– Kívülről könnyed mérkőzésnek tűnhetett, azonban a ZTE végig harcolt, és minket is koncentrált játékra kényszerített – mondta Roberto Iniguez ve­­zetőedző. – Kiváló főpróba volt a meccs az Euroliga nyitómérkőzésünk előtt.


A Sopron Basket szerdán este 6 órától a török Galatasaray-t fo­­gadja az Euroligában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.