Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SVSE: végre győzelem!
A tizenkettedik fordulóban a Kazincbarcika ellen megszerzett első győzelme feljebb sorolta az SVSE-t a tabellán: az utolsóról a 18. helyre lépett a csapat Fotó: Godavszky Helga

Egy 80. percben szerzett soproni és egy kazincbarcikai öngól segített

SVSE: végre győzelem!

| Munkatársunktól | Sport

Két gólnak és az SVSE első győzelmének is örülhetett a Kazincbarcika elleni mérkőzésen az a hétszáz szurkoló, aki kilátogatott a Káposztás utcába.

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság tizenkettedik fordulójában szerezte meg első győzelmét az SVSE. Keményen megküzdött ezért, ugyanis az elmúlt hétvégén a forduló előtt a tabella harmadik helyén álló Kazincbarcika látogatott el a Káposztás utcába. A mérkőzés két gólja az utolsó tíz percben esett. Az ellenfél erejéből sokat kivett, hogy az egyik játékosuk, Toni Kanalos az 55. percben megkapta a második sárgalapját, így Zierkelbach Péter játékvezető kiállította őt. A soproni csapat egyik legeredményesebb labdarúgója, Horváth Péter a 80. percben szerezte meg a Vasút első találatát. A győzelmet az ellenfél játékosa, Heil Valter egy öngóllal biztosította be.


Németh Szabolcs, a soproniak mestere így értékelt a mérkőzés után: – Nagyon jó és motivált, szerkezetileg jól összerakott csapatot győztünk le. Ellenfelünk a területeket nagyon jól lezárta, nehezen találtuk meg játéka ellenszerét. Régóta dolgozom a labdarúgásban, nagy igazság, hogy amit a foci elvesz, vissza is adja. A védekezésünk alapvetően rendben van, fegyelmezettek a srácok, és a támadásokat is felépítjük, vannak helyzeteink, ezeket kellene nagyobb arányban értékesíteni. Mentálisan kell előbbre lépni ahhoz, hogy eredményesebben szerepeljünk.


Az SVSE játékosai úgy készültek a Kazincbarcika elleni mérkőzésre, hogy megszakítják a ti­­zenegy forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatot. Most, hogy hazai pályán sikerült begyűjteni a három pontot, mindenképpen azt jelenti, hogy a csapat átlendülhet a holtponton és megindulhat felfelé a tabellán.
A soproni csapat a következő fordulóban Szegedre utazik. A Tisza-parti együttes edzője az a Supka Attila, aki az előző szezonban az SVSE szakmai igazgatója volt.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.