Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Teniszversenyek

| Munkatársunktól | Sport

Jól szerepelt a magyar válogatott a litvániai orvos tenisz világbajnokságon.

A csapat 1 arany-, 3 ezüst- és 7 bronzérmet gyűjtött össze. A megmérettetésen 29 nemzet több mint 300 versenyzője vett részt, a magyar delegáció tagja volt a soproni dr. Rák Péter, dr. Pongrácz Kristóf és dr. Czuczor Huba. Rák Péter az elmúlt vb óta egyéniben sokat javított és a dobogó 3. fokára állhatott. Férfi párosban a Rák–Pongrácz kettős is bronzérmes lett, vegyes párosban a debreceni Bágyi Kinga a soproni Pongrácz Kristóffal az oldalán, míg a másik ágon a szintén soproni Czuczor Huba az osztrák Bermoser társaként bronzérmet szerzett. A nemzetek kupájában is kitettek magukért a soproniak. A Pongrácz–Rák kettős tajvani ellenfelét legyőzte 2–1-re, majd az elődöntőbe jutásért a 4. helyen kiemelt lettektől 2–1 arányú vereséget szenvedett.

Hétvégén a Lövér Tenisz­centrumban rendeztek családi páros teniszversenyt. A megmérettetés mintegy húszéves hagyományra tekint vissza – mondta Molnár Gergely szervező. A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és az amatőr sportolók ezzel a versennyel emlékeznek az egykori kiváló játékosra, Katter Herbertre.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...