Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Teremben a BMX-esek
A soproni BMX-esek tornatermi edzéseken gyakorolnak a téli időszakban

Teremben a BMX-esek

| Munkatársunktól | Sport

November óta tornatermi edzésekkel tartják formában magukat a GYSEV Sopron BMX SE csapatának tagjai.

 Amíg az időjárás engedte, szabadtéri futógyakorlatok, valamint akadályokkal nehezített pályán végzett feladatok is szerepeltek a programban. Jelenleg heti három alkalommal egyórás edzésen vesznek részt a bringások, a foglalkozásokat az SVSE Sporttelep csarnokában tartják.

Változatos bemelegítő gyakorlatok után sorversenyek következnek, majd levezetésképpen valamilyen labdajáték vagy kidobó. A BMX SE edzője, Vincze Gergely szerint rendkívül jó a hangulat az izgalmas, érdekes feladatok miatt, ezekkel ugyanis játékosan sajátítják el a különféle technikai megoldásokat a versenyzők. A fiatalok biciklit ugyan nem használhatnak ilyenkor, de a bójákkal telerakott pályán hasonlóan ügyesnek kell lenni, gyorsan reagálni, mint egy valódi, BMX-es gyakorláson.

– A BMX versenypálya egyes ugratóinak hossza, magassága és ami a legfontosabb, az ugratók meredeksége, tehát a dőlésszöge is eltérő – mondta el Vincze Gergely. – Tulajdonképpen ezt próbáljuk modellezni a teremben a különböző magasságú és hosszúságú akadálypályákon, amelyeket nem szabályosan építünk meg. A páros pályák a legizgalmasabbak, mert ott versenyhelyzet alakul ki.

A tréner szerint átlagban 18–22 gyerek látogatja az edzéseket, ők a téli felkészítés során a speciális gyakorlatokkal tudnak formában maradni. Ezen kívül téli edzőtábort is szerveznek: Senkvicén (Szlovákia) fedett helyen lehet bringázni, a helyszín pedig azért ideális, mert viszonylag könnyen megközelíthető Sopronból.

A soproni BMX-esek márciusig tartják teremben az edzéseket. Mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen bekacsolódik a téli edzésprogramba, hogy aztán kellő erőnléttel felvértezve az BMX-pályán tartott tréningeken folytathassa a sportot.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...