Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Túranap a Lövérekben
A hűvös, esős idő ellenére több mint százan részt vettek a családi túranapon Fotó: Németh Péter

A családi rendezvényt a Soproni Parkerdőben októberben megismétlik

Túranap a Lövérekben

| Munkatársunktól | Sport

Első alkalommal rendezte meg Sopronban a családi túranapot a Shotokan Tigrisek Sport Egyesület. Mint az Gáncs Krisztián elnöktől megtudtuk, a barátságtalan, hűvös és esős időjárás ellenére több mint 100 résztvevő tette meg az 5 és 12 kilométeres távot.

A résztvevők térképet és leírást is kaptak a pályákról, emellett táblákkal is kijelölték az útirányt. A családi túranap nem vezetett túra volt, minden résztvevőnek egyénileg kellett megtenni a távolságot, indulni 8 és 10 óra között lehetett.

– A családi túranap célja az volt, hogy minél többen ismerjék és szeressék meg ezt a különleges élményeket nyújtó mozgásformát, tanulják meg, hogyan kell túrázni – mondta el a főszervező, Gáncs Krisztián. – Résztvevőink között voltak tapasztalt, profi túrázók, ők értelemszerűen a hosszabb távot választották. A rövidebb útvonalat pedig inkább a családok tették meg. Örülök neki, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére ilyen szép számmal eljöttek a rendezvényünkre.

A Soproni Parkerdőben lebonyolított családi túranapot várhatóan októberben megismétlik – akkor már vezetett túraként lehet majd megtenni a távokat.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...