Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Turris SE: irány  az Extraliga!
A Turris több osztályban is indul idén, ez játéklehetőséget és megfelelő erősségű ellenfeleket kínál a soproni asztaliteniszezőknek Fotó: Kramarics Gergő

Turris SE: irány az Extraliga!

| Munkatársunktól | Sport

A nyári pihenő után júliusban megkezdték a felkészülést a Turris SE Soproni Asztalitenisz Szakosztályban versenyző gyerekek és felnőttek.

A szakosztály első csapata Magyarország legmagasabb ligájában kezdheti a szeptemberi szezont, amely hatalmas előrelépést jelent. A Turris SE az NB I-ben megszerzett ezüstéremnek köszönhetően helybetöltő mérkőzések lejátszása nélkül szerzett indulási jogot az Extraliga küzdelmeire.

– A versenyző gyerekek és felnőttek 10 labdás edzésen vesznek részt minden héten – mondta Kra­­marics Gergő. – A programot szerdai napokon focival színesítjük, melynek nagyszerű csapatépítő ereje van. Szakosztályunk kiváló szakmai munkája több vendégjátékost is idecsábít – érkeztek például Mosonmagyaróvárról és Ausztriából is –, amely remek hangulatot és minőségi edzéseket eredményez. Ezen kívül öt gyerek számára lehetőség kínálkozott, hogy egyhetes edzőtáborban vegyen részt a hannoveri edzőközpontban.

A munkát segítik más egyesületből érkező edzőpartnerek, 3 tréner és a most már extraligás játékosok is. A 2017/2018-as szezonban a szakosztály több divízióban is indul: a megyeiben, két csapattal az NB III-ban, valamint az Extraligában. A több­­féle osztály játéklehetőséget kínál a folyamatosan fejlődő gyerekeknek, és a felnőttek számára is megfelelő erősségű ellenfeleket biztosít.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...