Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Úton a profik közé
Schöll Richárd (labdával) az SKC-ban és a SMAFC-ban is szerepel az idei idényben. Fotó: Németh Péter

Schöll Richárd: Nagy a sebességkülönbség a két osztály között

Úton a profik közé

| Munkatársunktól | Sport

Az idei szezonban is kettős szerepben játszik Schöll Richárd. A 203 centi magas, 21 éves kosárlabdázó az SKC-ban kevesebb lehetőséget kap, ugyanakkor meghatározó szereplő a SMAFC-ban.

– A légióscsere és sérülés miatt az SKC Alba Fehérvár elleni mérkőzésén fontos szerep hárult rád. Hogy érezted magad a pályán?

– Élveztem, hogy sokat lehettem pályán egy ilyen topcsapat ellen, mint a Székesfehérvár. Próbáltam kihasználni a helyzetet, hiszen várható volt, hogy egy új légiós center érkezésével ismét kevesebb játéklehetőséghez jutok az SKC-nál. Szerintem jól ment a játék, fizikálisan nehéz dolgom volt, hiszen magasabb kosárlabdázók ellen kellett felvennem a harcot, nagyon erős volt a test-test elleni küzdelem. Igyekeztem jó helyezkedéssel megoldani a védekezési feladataimat.

– Az SKC-ban kevesebbet szerepelsz, a SMAFC-ban viszont meghatározó játékos vagy: az NB I. B zöld csoportjában 3. helyen állsz a VAL-átlag alapján. Melyik csapat felé húz a szíved?

– Mivel a SMAFC-ban folyamatos játéklehetőséget kapok, természetesen az egyetemi csapatot tekintem első számú együttesemnek. Nagy a sebességkülönbség a két osztály között, ugyanakkor elmondható, hogy a zöld csoport legjobbjai ellen is jó minőségű, intenzív mérkőzéseket tudunk játszani.

– Mik a további céljaid?

– 21 évesen azt gondolom, van még egy kis időm arra, hogy elérjem a profi szintet, ez természetesen az elsődleges célom, ezért dolgozom folyamatosan. Ugyanakkor a város profi együttesében kevesebb lehetőséget kapok, így számba kell majd vennem a kínálkozó lehetőségeket a célom elérése érdekében.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.