Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Változik a játékoskeret
Jelena Milovanovics idén szünetelteti szerződését, helyére Amanda Zahui-t (feketében) igazolta le a Sopron Basket Fotó: fullcourt.com

Változik a játékoskeret

| Munkatársunktól | Sport

Kényszerű okokból két helyen is változik a Sopron Basket játékoskerete: a következő szezonban nem láthatjuk soproni mezben a soproni közönség nagy kedvencét, „Jecát”, azaz Jelena Milovanovicsot.

A szerb erőcsatár és a klub megállapodása értelmében a kosaras játékjoga a Sopron Basketé marad, ugyanakkor a 2018/19-es szezonra szüneteltetik a szerződését.

Helyére Amanda Zahui-t igazolta le a klub a következő szezonra. A 196 centiméter magas, 24 éves svéd kosárlabdázó komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, szerepelt az Euroligában is. A Sopron Basket vezetőedzője, Roberto Iniguez jól ismeri a játékost, hiszen az orosz Orenburg együttesénél már dolgoztak együtt.

A center poszton is lesz változás, a klub ugyanis felbontotta Alaina Coates szerződését. A felek eltérően értelmezték a kontraktust: a klub szerette volna, ha a középjátékos már augusztus végén csatlakozik a klubhoz, az amerikai kosárlabdázó viszont csak október elsején kívánt Sopronba utazni. A Sopron Basket vezetése úgy döntött: a kérdésben nem kötnek kompromisszumot, felbontják a játékos 2018/19-es szezonra szóló szerződését és új centert igazolnak.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...