Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világsztárok Budapesten
A Nemzeti Atlétikai Központban rendezik meg a versenyszámok többségét. Fotó: MTI – Miniszterelnöki Sajtóiroda – Benko Vivien Cher

Atlétikai világbajnokság: Sopronból is sokan utaznak a versenyre

Világsztárok Budapesten

| Munkatársunktól | Sport

Óriási élmény a fiatal atlétáknak, és rendkívül sokat segít a sportág népszerűsítésében – így foglalta össze a Magyarországon rendezett atlétikai világbajnokság hatásait Némethné Csordós Rita soproni edző.

Mint ismert, hazánkban idén augusztus 19. és 27. között találkoznak a sportág legjobbjai, igazi világsztárok érkeztek Budapestre, az új Nemzeti Atlétikai Központba. Nem túlzás állítani, hogy ezekben a napokban Magyarországra figyel a sportvilág, egy atlétikai világesemény óriási jelentőséggel bír.

– Mondanom sem kell, hogy a mi sportolóinknak mekkora élmény, hogy Magyarországon láthatják a sportáguk legjobbjait – kezdte Némethné Csordós Rita, a SMAFC atlétikaedzője. – Sok tanítványunk megy szüleivel élőben megnézni egy-egy versenyszámot, emellett többen jelentkeztek önkéntes segítőnek is. Hogy mi lesz a pontos teendőjük, az csak menet közben derül(t) ki, de egy biztos: életre szóló élményekkel gazdagodnak ez alatt a kilenc nap alatt. Testközelből láthatják majd a világsztárokat.

A szakedző szerint már az is nagy lökést ad a sportágnak, hogy a világbajnokság felvezetéseként ömlött a médiából a sok információ a vb-ről, illetve rövid videókkal tételesen be is mutatták az egyes versenyszámokat, valamint a legesélyesebb versenyzőket.

Egy soproni atléta, Köcsky Tamara már konkrét tapasztalatokkal is rendelkezik az új atlétikai stadionról.

– Tamara 800 és 1500 méteres síkfutásban indult a magyar bajnokságon, ez a verseny volt gyakorlatilag a vb főpróbája – folytatta Némethné Csordós Rita. – Pontosan úgy zajlott minden, ahogy a világbajnokságon, óriási élmény volt számára már csak az is, amilyen körítéssel, ceremóniával bemutatták az egyes versenyzőket. Azt gondolom, hogy aki kicsit is komolyabban atletizál Magyarországon, az ott lesz a vb-n is, valamelyik helyszínen.

A szakedző szerint az időzítés tökéletes: új iskolaév előtt állunk, a szülők pedig sokszor ilyenkor választanak sportágat a gyermekeknek. Az atlétikai világbajnokság hihetetlen népszerűséget hoz majd a sportágnak, és reményei szerint ez hatással lesz városunkra is, többen mennek majd atlétikaedzésekre.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.