Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
10 éves a Pair o’ Dice
– Bízunk benne, hogy elérjük a 15. vagy akár a 20. jubileumot is – mondták a Pair o’ Dice tagjai, akik felléptek a soproni pikniken is. Fotó: Rombai Péter

Kétszáz koncerten van túl a népszerű soproni zenekar

10 éves a Pair o’ Dice

| Kóczán Bálint | Sztárok

Idén 10 éves lett a Pair o’ Dice. Pohl Dávid alapító tag arról mesélt lapunknak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtak az elmúlt évtizedben, és már az új anyagokon dolgoznak.

– Ez az év a jubileum jegyében telik számotokra. 10 éves fennállását ünnepli a banda.

– Februárban egy jubileumi koncerttel indítottunk, ahol a korábbi tagok is felléptek, és egy remek hangulatú koncertet adtunk. Szívünkben fogjuk hordozni örökké. Tavasszal szinte minden hétvégén felléptünk. A nyár nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztük, bár a fertőszentmiklósi és az augusztus 20-i soproni bulink óriási volt. Viszont nem bánjuk, mert legalább jutott, és jut is időnk az új dalok megírására.

– 10 év az hosszú idő. Hogy élitek meg?

– Nagyon hamar elröppent, rengeteg élményt kaptunk ez alatt az időszak alatt. 200 koncerten vagyunk túl, és elképesztő mennyiségű élményben és szeretetben volt részünk! Visszatekintve ma már lehet, hogy sok mindent máshogy kezdenénk, de így sem lehet okunk panaszra. Bízunk benne, hogy elérjük a tizenöt vagy akár a húszéves jubileumot is, amihez természetesen sokat kell tennünk, és reménykednünk abban, hogy a rock-/ metálzene újra felvirágzik Magyarországon. Természetesen voltak és lesznek is mélypontok, de a zene és a rajongóink szeretete visz tovább minket.

– Keményebb vonalra váltott a banda. Megérte?

– Egyelőre abszolút pozitív a visszajelzés a keményebb stílusra. Nyilván mindenkinek nem tudunk megfelelni, valakinek a korábbi, dallamosabb lemezünk a kedvence, valakinek az új. Próbálunk azért a két dolog között maradni, és nem teljesen „elvetemülni”.

– Hogyan tovább?

– Stúdióba vonulunk majd, az új dalok készülőben, amiket jövő év elején szeretnénk felvenni. Készülünk koncertekkel is az ősz folyamán, de az időt főként most a dalszerzés teszi ki. Demózunk még egyet a próbatermünkben, hogy a januári stúdiófelvételen minden flottul menjen. Folytatjuk tovább!

A Pair o’ Dice története: A soproni zenekar a kezdeti években számos városi és regionális tehetségkutatón nyert díjakat, vagy ért el helyezést. Ennek köszönhetően többször lépett színpadra olyan országos hírű bandákkal, mint a Lord, a Beatrice, Deák Bill Gyula vagy a Hooligans. Megnyerte a soproni Add elő magad! tehetségkutató fesztivált, így hamar bemutatkozott a VOLT-on, később a Soprock győztese is volt. A fiatalok szülei zenészek, ezért döntöttek ők is a zene mellett.

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...