Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szép láb az ápolt megjelenés része
Kedvelt a pedikűrösnél a masszázs is. Fotóillusztráció

A szép láb az ápolt megjelenés része

| Madarász Réka | Sztárok

Véget ért a nyár, lassan a csinos kis szandálok is a gardróbunk mélyére kerülnek. A zárt cipők időszakában ugyan nem látszik a lábunk, de ez nem azt jelenti, hogy el is hanyagolhatjuk az ápolását.

A legtöbben maguk is el tudják látni ezt a feladatot, legfeljebb néhány drogériában kapható készítményt és eszközt kell beszerezniük hozzá.

– Ősszel a legtöbb hölgy már leszedeti a géllakkot, a hidegebb hónapokban ugyanis érdemes pihentetni a lábkörmünket – javasolta Klauser Brigitta pedikűrös. – Ilyenkor vezetem be a vendégeim által annyira kedvelt, kényeztető spa pedikűrt, ami peelingből, pakolásból és masszázsból áll.

Sokan nem annyira szerencsések, hogy csupán a kényeztetésért keressék fel a szakembert, egyre többen küzdenek láb- és körömbetegségekkel.

– A lábgomba ma már népbetegségnek számít – folytatta Brigi. – Enyhébb esetben ecsetelővel meg lehet szüntetni a problémát, súlyosabb állapotban viszont gyógyszeres kezelésre is szükség lehet, ezért ajánlott elmenni egy bőrgyógyászhoz. Ha valakinek sárga folt jelenik meg a körmén, alatta törmelékkel, melynek jellegzetes szaga is van, biztos lehet benne, hogy gombás a körme.

Ha meg akarjuk előzni a gombásodást, fürdés után mindig töröljük szárazra a lábunkat, beleértve a lábujjak közét is! Kialakult probléma esetében fertőtlenítsük a cipőinket sprével vagy teafaolajos vattával, illetve az is jó megoldás, ha egy éjszakára betesszük a lábbelit a fagyasztóba. Az uszodai szemölcs szintén gyakori kellemetlenség, mellyel ugyancsak érdemes bőrgyógyászhoz fordulni vagy olyan pedikűröshöz, aki rendelkezik az eltávolításához szükséges speciális géppel.

– A jó pedikűrös olvasni tud a körömből, akárcsak a jós a tenyérből. A vízszintes fehér csíkok például A-vitamin-hiányra, a hosszanti barázdák keringési problémákra vagy vashiányra, a függőleges fekete csík pedig valamilyen betegségre utalhat – fejezte be a szakember.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...