Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
After: a szülők zenekara
A zenekar vezetője Tancsák Csaba (basszusgitár; b3), tagjai: Tancsákné Buczkó Boglárka (szintetizátor, vokál; j3), Jámbori Zsuzsanna (gitár, ének; b2), Paksicza Bernadett (fuvola, vokál; j1), Fung Zoltán (dob; j2), Biszák Beáta (zongora, vokál; b1). Fotó: Bóta Luca

„A bőrünkön érezzük azt, amit a gyerekeink is…”

After: a szülők zenekara

| Kóczán Bálint | Sztárok

Szülők, felnőttek hozták létre a város egyik új zenekarát. Az After általában akkor lép színpadra, amikor a gyerekeik már begyűjtötték a tapsokat, így a névválasztás sem véletlen. Biszák Beátával beszélgettünk.

– Hogyan került szóba a zenekar alapításának lehetősége?

– Gyerekeink révén közelről láthattuk a zenekari zenélés örömeit. Ketten egyébként is Tancsák Csaba tanítványai vagyunk, így egyértelmű volt, hogy mi is megpróbáljuk, és létrehozunk egy saját formációt. A dobosunk fiai a Tik-Tak zenekarban zenélnek, fuvolásunk, aki az egyetlen külsős, könnyen és gyorsan beilleszkedett a zenekarba, láthatóan örömmel játszik velünk. Tancsák Csabi és felesége, Bogi nagyon sokat tesznek a fiatal tehetségekért a Hoffer Suliban, és szívesen vállalták, hogy segítik a mi formációnkat is.

– Milyen érzés a gyerekek után színpadra lépni?

– Általában először színpadra állítjuk a gyerekeinket, izgulunk értük, gratulálunk, ha kell, vigasztalunk, megölelgetjük őket. Ezután az izgulás nem szűnik meg, mert már mi lépünk a színpadra. Ez olyan különleges érzés, ami mindannyiunk szívét melengeti. A bőrünkön érezzük azt, amit a gyerekeink is, beletesszük azt a munkát, amit ők is. Sokat tanulunk egymástól.

– Mi jellemző a stílusotokra?

– Mindannyian erős személyiséggel próbáljuk a saját elképzeléseinket, egy kicsit önmagunkat beletenni a dalválasztásba és a játékba. Egyelőre széles palettáról válogattunk dalokat, jellemzően popzenét játszunk. Még számon tudjuk tartani a koncerteket. Talán a Búgócsigában volt a legemlékezetesebb: az a Hoffer Suli saját bulija volt remek hangulattal.

– Hova juthat el a csapat?

– Fiatal zenekar vagyunk. Egyelőre „carpe diem” módon együtt zenélünk. A rövidtávú célunk a fejlődés, tanulás. Felnőttként, család és munka mellett nagyon résen kell lenni, ha gyakorolni szeretnénk. Szinte lopni kell a perceket, de az életünk részévé vált a zene. 

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...