Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csillámló ünnep
Fotó: Bódi Piroska

Csillámló ünnep

| Madarász Réka | Sztárok

Az ünnepek alatt nemcsak megengedett, hanem szinte kötelező a csillogás. Egy ragyogó alkalmi sminkkel magunkra vonzhatjuk a tekinteteket. Idén minden menő, ami fényes: csilloghat a szemünk, a szánk és az arcunk. Túlzásokba azonban ezúttal sem szabad esni.

– Inkább a kortól, mintsem a trendektől függ, hogy kinek milyen smink az előnyös – mondja Gila Olga sminkmester. – Az érettebb korosztálynak inkább csak a mozgó szemhéjat és az arccsontot ajánlott ragyogóvá varázsolnia. A fiatalok lehetnek jóval bátrabbak.  

Idén menőnek számítottak a fémes, fényes, holografikus szemhéjporok. Szilveszterre bátran próbálkozhatnak a műszempillával azok is, akik egyébként nem viselnek. A szakember azt ajánlja, vegyünk soros műszempillát, vágjuk 2–3 milliméteres darabokra, és úgy ragasszuk fel. Nagyon fontos, hogy a ragasztó jó minőségű legyen, ne irritálja a szemünket.

– Ha már a szemünk csillog, ne vigyük túlzásba a higlightereket! – fejezi be Olga. – Aki szereti az arcán a csillámport, az vegyen speciális csillámragasztót, szórja rá a port, majd ütögesse az arcára – ezzel a módszerrel ott marad reggelig.

Az apró szemű, finom szaténporokból kerülhet a rúzs tetejére is, így kiküszöbölhetjük a szájfény használatát. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...