Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Harmonikus alkalmi smink
– Egy gondosan elkészített, egyéniségünkhöz illő smink még magabiztosabbá tesz – vallja Dezső-Boros Melinda kozmetikus. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Harmonikus alkalmi smink

| Madarász Réka | Sztárok

Különleges alkalmakkor még azok a nők is feltesznek egy szolid kis sminket, akik egyébként jobban kedvelik a természetes megjelenést.

A jól elkészített smink az elegáns ruha és frizura elengedhetetlen kiegészítője. Illeszkedik nemcsak a ruhához és az alkalomhoz, hanem viselőjének az egyéniségéhez is. A mai sminkek egyszerűek, természetesek, céljuk, hogy az arcunk érvényesülhessen, ne a festék.

– A smink feladata, hogy kiemelje az előnyeinket, és elfedje az esetleges hibáinkat – tudtuk meg Dezső-Boros Melinda kozmetikustól. – Egy gondosan elkészített, egyéniségünkhöz illő smink még magabiztosabbá tesz. Én azt vallom, hogy a kevesebb néha több: vagyis ne essünk túlzásba! Hiszek a rúzs erejében. Az árnyalatok megválasztásánál fontos figyelembe vennünk, hogy milyen színtípusba tartozunk, hiszen akkor lesz elbűvölő az összkép, ha harmóniát sugároz.

Az alkalmi smink abban különbözik a hétköznapitól, hogy hangsúlyosabb, kevésbé visszafogott. A hétköznapi smink vagy a szemet, vagy a szájat hangsúlyozza, ám az alkalmi festésnél mindkettőnek fontos szerep jut. Jöhetnek az erősebb színek, a strasszok, a csillámporok!

– Természetesen a sminkelés alapja a bőrápolás. A legszebb smink sem mutat jól töredezett, repedezett bőrön – folytatta Melinda. – Csodákra képesek a BB (hidratáló és alapozó egyben – a szerk.) krémek: kiegyenlítik a bőrfelszínt, és nem keltenek maszkhatást. Rengeteget dobhat az ünnepi megjelenésünkön egy otthon is feltehető, mágneses műszempilla. Azt tanácsolom a hölgyeknek, hogy bátran merjenek színeket vinni az alkalmakba.

Ha valaki teljesen járatlan a sminkelés fortélyaiban, a kozmetikusa biztos szívesen megmutatja az alapokat, de vannak ma már olyan tanfolyamok is, ahol azokat pár óra alatt elsajátíthatja.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...