Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megzenésített versek
A Drazsé zenekar négy új dalt is rögzített – ezeket előadják majd koncertjeiken is.

700 fotót használt fel új klipjében a soproni gyermekzenekar

Megzenésített versek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Lackfi János versét zenésítette meg, majd készített belőle klipet a Drazsé. A gyermekzenekar videójában több mint 700 képet használt fel, de más érdekességekről is mesélt ­Bodoki Péter.

– Buszozós című klipetek sok szempontból különleges. Miről szól?

– Valójában rólunk szól, az együtt utazásokról. Kanyarodunk jobbra, tekeredünk balra. Városból faluba, gyerekektől gyerekekig, akik velünk tarthatnak egy-egy kalandos zenei utazásban. A dal szövege egyébként Lackfi János verse, amelyet Bartokos Botond zongoristánk öltöztetett zenei köntösbe.

– Komoly háttérmunka zajlott, hogy összejöjjön a videó.

– Szinte végtelen mennyiségű animációs, 3D-s profi videót találni manapság az interneten. Épp ezért inkább visszakanyarodtunk a klasszikus megjelenéshez: a vers minden sorát festővászonra vitte Bucsányi Endre barátunk, a képek abszolút visszaadják a dal kedves hangulatát.

– Rengeteg fotót használtatok fel, hol készültek ezek a képek?

– Egy erre a projektre berendezett fotóstúdióban örökítettük meg a festményeket és a témába illő kiegészítők variációit. Több mint 700 képről beszélünk. Izgalmas és rettentő kreatív, igazi csapatmunka volt létrehozni.

– Az utóbbi időben egyre aktívabb a Drazsé, hogy telt a nyár?

– Szerencsénkre már a farsangi időszaktól szép számmal voltak fellépéseink ebben az évben, és stúdióba is vonultunk egy kis időre. Eljutottunk például Vácra, Budapestre, Zalamerenyére, Szentgotthárdra, de sokat koncerteztünk Sopronban és környékén is.

– Mik a tervek a jövőre?

– A most debütált dalon kívül még 3 másikat is rögzítettünk, amelyeknek megjelenését ez év további részében tervezzük. Innentől fogva minden dalunk elérhető lesz a legnagyobb zenei strea­mingszolgáltatók oldalain. Emellett szervezzük az őszi fellépéseket, amelyekre tematikusan az évszakhoz kapcsolódó műsorral készülünk.

Interaktív, jó hangulatú koncertek: A Tóthné Freivolt Nóra, Bodoki Péter, Bartokos Botond alkotta Drazsé interaktív, jó hangulatú koncerteket ad. Célja, hogy utat mutasson a zene iránt érdeklődő családoknak, és bevezesse őket a gyermekzene erdejének rengetegébe.

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...