Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óriási és különleges táskadivat
A bőrtáskák mindig népszerűek, ráadásul nagyon tartósak. Fotó: Németh Péter

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Óriási és különleges táskadivat

| Madarász Réka | Sztárok

Az idei szezonban a nagyméretű táskák hódítanak. Aki a home office alatt hozzászokott a kényelemhez, ezekben a jól megpakolható darabokban nyugodtan magával vihet a munkahelyére is mindent, amire szüksége van.

Mivel a tote, shopper és a vödörtáskák egyaránt népszerűek, ha nem akarunk költekezni, akkor a gardróbunkban lapulókat is nyugodtan elővehetjük. Ha új táskát szeretnénk vásárolni, választhatunk az örök klasszikusok közül, illetve dönthetünk olyan mellett is, amelyet a színe, a mintája vagy az anyaghasználata feltűnővé varázsol.

– Nálunk a sportos, praktikus táskákat keresik elsősorban – tudtuk meg Supper Anikótól, egy belvárosi cipő- és táskaüzlet egyik tulajdonosától. – Népszerűek a test vonalát követő testtáskák, melyeket a vállon keresztezve lehet hordani, így a viselőjüknek szabad marad a kezük. Hasonló okokból részesítik előnyben a hátizsákokat is – az egészen kicsitől a nagyobb méretekig. Sok vásárlónk rollerezik, nekik kifejezetten kényelmes viselet a hátizsák, ami gyakran egy mozdulattal válltáskává alakítható.

A legkedveltebb méret természetesen az, amiben a laptop is elfér. Ugyancsak divatos a klasszikus női merevfalú táska, a belsejében 3–4 rekesszel. Ezek a darabok akkor is tartják a formájukat, ha nincsenek kitömve, ellentétben a puhafalú táskákkal, melyekhez sokan rugalmas anyaguk és sportosabb vonalvezetésük miatt ragaszkodnak.

– A klasszikus fekete most kicsit háttérbe szorult, helyette a színes – sötétzöld, sötétkék, bordó – táskák kerültek előtérbe – folytatta Anikó. – Szintén közkedveltek a többszínű, patchwork táskák, melyek bármilyen egyszínű cipőhöz és kabáthoz hordhatóak. Mi szinte csak bőrtáskákat árusítunk, melyek a megunásig használhatóak, és nem kell attól félnünk, hogy a fogantyújukról vagy a fülükről lepereg a bőr. Méhviasszal kezelve még az időjárás viszontagságainak is ellenállnak.

A láncszemes pánttal díszített táskák trendje sem számít újnak. A fémkeretes, csatos kézitáskákat a retróláz hívta ismét életre. A szőrmeborítású kézitáskák szintén fénykorukat élik – bármilyen fazonban, gyakran láncszemes pántokkal megspékelve.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...