Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sugárzó tavaszi trend

| Madarász Réka | Sztárok

Idén tavasszal a divat világában nem kell nagy változásra számítanunk, aminek a trendkövetők azért is örülhetnek, mert ahelyett, hogy megrohamoznák az üzleteket, elővehetik mindazt, ami a gardróbjuk mélyén lapul.

Továbbra is népszerűek a retró irányzatok, különösen a hetvenes évek divatja – trapézfarmereivel, magas nyakú és sálgalléros ruháival, bőrhatású kollekcióival. A nyolcvanas–kilencvenes éveket a hangsúlyos ujj- és vállmegoldások, a lakkhatású, fényes és csillogó darabok, kiegészítők idézik fel. Újra reneszánszát éli a folk és a vintage stílus. Rusztikus hímzett, csipkés, rojtos és fodros ruhákban biztos, hogy magunkra vonzzuk a tekinteteket. A kézműves és a természetes anyagok, a horgolt és makramé ruhák, felsők és kiegészítők mellett jöhet minden, ami bőrből van: táska, dzseki, szoknya, sőt a merészebbek bőrnadrágba is bújhatnak, vagy akár tetőtől talpig bőrbe is öltözhetnek. A szafari- és dzsungelláz továbbra is tombol, úgyhogy az állatmintákat is bátran viselhetjük. Előtérbe kerülnek az apró minták – főleg a fekete-fehérek. A könnyű, nőies blúzok és a finoman csíkozott blézerek ismét hódítanak. Újdonság az előző évekhez képest, hogy a nagyobb méretű pöttyök és a vékony, függőleges csíkok veszik át a vezető szerepet. Mint ismeretes, a Pantone színügynökség minden évben kihirdeti az év színét. 2019 a Living Coralról (élő korallról) szólt, 2020 abszolút befutója a Classic Blue. Ez a mélyebb árnyalat, amelyet kobaltnak vagy akár királykéknek is neveznénk, a megbízhatóságot, a becsületességet és a kék eget szimbolizálja. Az ügynökség idei választása egyben utalás arra is, itt az idő, hogy a Föld számíthasson ránk. 

A neon színek folytatják hódító körútjukat, de a top árnyalatok közé tartozik még a fahéj, a narancshéj, a napfény, a korall pink, a snidling, a koptatott denim, a vizcayai zöld, a sáfrány, a lángskarlát és a szőlőkompót is.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...