Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színes és kényelmes cipőtrend
Hódítanak a loafer jellegű cipők, illetve a lila szín is.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Színes és kényelmes cipőtrend

| Madarász Réka | Sztárok

Az őszi szezonban továbbra is a kényelmet tartják elsődleges szempontnak a hölgyek cipővásárláskor. Ami viszont újdonság: merész színek jelentek meg.

A cipőboltokban idén ősszel is megtalálhatja mindenki az ízlésének megfelelő darabokat: az idősebb korosztály igényeit egyre finomabb kidolgozású lábbelik biztosítják, de azok sem fognak csalódni, akik – dacolva a sportcipődivattal – még mindig úgy gondolják, hogy addig nő a nő, amíg magas sarkút visel.

– Rendkívül népszerűek a ­loafer jellegű mokaszinek többféle színben: feketében, antracitszürkében, sőt lilában és fuksziában is – tudtuk meg Balika Ritától, egy belvárosi cipőüzlet egyik tulajdonosától. – Fellelhetőek ezek a fazonok fekete lakkbőrből is, ami idén különösen kedvelt alapanyag. Továbbra is hódítanak a sportos, utcai, fűzős félcipők, a sneakerek. Ezek természetesen őszi árnyalatokban pompáznak: zöldben, pirosban, okkersárgában, szürkében és újdonságként a bézs különböző árnyalataiban. Azok, akik nem szeretik a magas szárú cipőket, már meleg béléssel ellátott változatban is megtalálhatják ezeket a fazonokat.

A sneakerek általában emelt talpúak, de az idősebbeknek ajánlottak vékony talppal készülnek, ráadásul több közülük elasztikus talpbetéttel ellátott, hogy fáradt, deformitással rendelkező lábbal is lehessen viselni. Ugyancsak a kényelmet szolgálja, hogy a fűzős cipők szinte mindegyikén van cipzár is, hogy a reggeli rohanásban még a fűzögetéssel se kelljen bajlódnunk.

– A klasszikus körömcipők közül most rendkívül népszerűek a pántosak, melyek jól tartják a lábat – tette hozzá Supper Anikó, az üzlet másik tulajdonosa. – Ugyanakkor az elegancia kedvelői választhatnak bokacsontig érő fűzős cipők közül is, és az előző évekhez hasonlóan még mindig óriási divat a bakancs. Ezek többnyire könnyített talppal készülnek, gyakori a talp és a cipő anyaga közötti színkontraszt, például világos talpon sötét cipő.

A legszebb továbbra is az, ha a cipőhöz illő táskát viselünk, de ma már ez sem kötelező.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...