Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Van élet a válás után

| Madarász Réka | Sztárok

Tóth Bernadett újrakezdése remek példaként szolgálhat sok olyan nő számára, akik a válás után szeretnék önmagukból a legjobbat kihozni. Betti ugyanis úgy döntött, új lapot kezd, amire ő dönti el, hogy mit ír.

Tóth Bernadett tánctanárnő 15 év házasság után vált el. Úgy érezte, az egész világa és mindaz, amit önmagáról gondolni vélt, összeomlott. Betti azonban nem ragadt bele a fájdalomba, hanem az éneklést hívta segítségül. 

– A zene és a dalok gyerekkorom óta jelen voltak az életemben, az énekóráknak köszönhetően pedig a válás után a lelkemben tátongó űrből valóságos csoda lett – meséli Betti. – Amikor a megszokott életünkből valami kikerül, vákuum keletkezik, amit kitölthetünk bánkódással, haraggal, szomorúsággal is, de én úgy határoztam, hogy örömmel, ragyogással, zenével telítem. Azt vallom, úgy kell élnünk, hogy a lelkünk szeressen bennünk lakni.

Mindenkinek meg kellene keresnie a maga kis kincses dobozát, néha felnyitnia, és gyönyörködnie mindabban, amit benne talál. Ilyen kincs például az anyai szeretet.

– Kincses dobozunk kinyitásával a gyermek születésének varázsát is átélhetjük újra és újra – fejezi be Betti. – A férjemmel is rengeteg szép élményem van, amelyek szintén bekerültek a dobozba.

Betti fontosnak tartja, hogy ne a másiktól tegyük függővé a boldogságunkat. Mindenkinek tudnia kellene magáról, hogy különleges, és a másik ember is az. Ha úgy hozza az élet, hogy különválnak az útjaik, azt is el kell fogadni. Dönthetünk arról, hogy mit kezdünk az életünkkel: elpazarolt éveknek tartjuk-e, vagy megköszönünk mindent, és nyitottan várjuk az elkövetkezőket.

Tóth Bernadett

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...