Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatértek Sopronba

Margaret Island: Összművészeti előadást készít az együttes

Visszatértek Sopronba

| Kóczán Bálint | Sztárok

Sokadik alkalommal lépett fel a leghűségesebb városban a Margaret Island, amely a soproni pikniken adott nagyszerű koncertet. Napjaink egyik legnépszerűbb zenekarának tagjait, Törőcsik Kristófot és Füstös Bálintot kérdeztük.

– Milyen érzésekkel érkeztetek Sopronba? Mintha haza járnátok…

Füstös Bálint: – Valóban jó pár soproni koncertünk volt már, kezdve a hangáros és a búgócsigás klubkoncertekkel, amelyekre szívesen emlékszünk. Az első fesztiválos, nagyszínpados koncertünk a VOLT-hoz köthető, legutóbb pedig tavasszal a SopronFesten zenéltünk. Alig vártuk, hogy újra találkozzunk a soproni közönséggel, szeretünk ide jönni.

– Van-e emlékezetes sztori, történet Sopronnal kapcsolatban?

Füstös Bálint: – Talán amikor az egyik VOLT fesztiválos fellépésünkön pont az Eső című dalunk alatt szakadt le az ég. A vihar ellenére a közönség ott maradt a koncertünkön, az esőtől pedig csak még jobb lett a hangulat.

Törőcsik Kristóf: – Kedves emlék számomra, amikor az egyik Petőfi zenei díjátadó után mindannyian egy hotelszobában „héderelve”, az ágyon próbáltuk kipihenni az előző napi fesztiválozást és másnapot. Azóta is csoda dolognak tartom, hogy ilyen szeretetteljes emberekkel dolgozom együtt.

– Ha azt mondom, hogy páneurópai piknik, mi jut eszedbe?

Törőcsik Kristóf: – Ha az emlékeim nem csalnak, ez egy nagyon jelentős momentum volt a rendszerváltás történetében. Az itt tartózkodó NDK-s (az egykori Német Demokratikus Köztársaság) állampolgárok áttörték a határt nyugat, vagyis Ausztria felé, nem sokkal később pedig a berlini fal is leomlott. Talán a páneurópai piknik egyfajta katalizátornak is tekinthető.

– Lassan kifut a nyár. Milyennek értékelitek, és hogyan tovább?

Füstös Bálint: – Mozgalmas nyarunk van, de a koncertek mellett folyamatosan dolgozunk új dalokon is. Ősszel egy különleges produkcióval készülünk, a Szegedi Kortárs Balett-tel közösen fogjuk előadni a dalainkat színháztermekben, ráadásul Viki táncol is majd az éneklés mellett. Régi álmunk összehozni egy ilyen összművészeti előadást.

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...