Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándékozzon örömet!
Advent a legnagyobb összefogás időszaka – ilyenkor minden segélyszervezet gyűjtést szervez. Sopronban is számtalan helyen leadhatjuk az adományokat, így a legtöbb általános és középiskolában is. Fotóillusztráció

Édesség és játék mellett ruhát, tartós élelmiszert gyűjtenek

Ajándékozzon örömet!

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Mind ismerjük a népszerű mondást: jobb adni, mint kapni. Az adventi időszakban még fontosabb, hogy közösen tegyünk azokért, akik segítségre szorulnak. Az ünnepek közeledtével számos egyesület és alapítvány várja az adományokat Sopronban is.

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdette népszerű cipősdoboz-akcióját. A dobozba bármit rakhatunk, amiről azt gondoljuk, hogy jó ajándék lehet egy gyermeknek: mesekönyv, plüssállat, iskolai felszerelés vagy higiéniás termékek. Fontos, hogy tüntessük fel, milyen korú, illetve nemű gyermeknek szánjuk az adományt.

Az ajándékokat a város három pontján várják az önkéntesek: a Csibecsoda tanodában (Balfi utca 55.), a Novomatic-arénában (Lackner Kristóf utca 48.) és a Plazma Ponton (Határdomb út 1–2.). Online utalással is tehetünk felajánlásokat a szervezetnek a www.ciposdoboz.hu oldalon. Itt beállíthatjuk, hogy hány éves lánynak vagy fiúnak, mekkora értékben szeretnénk adományozni. Az akció december 3-án ér véget.

Az összegyűjtött ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez még az ünnepek előtt.

Adománykuponok vásárláskor

Ez évben is összefogott a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adventi adománygyűjtés ideje – november 13. és december 24. – alatt a vásárlók a hagyományos és önkiszolgáló kasszáknál található 250 forintos adománykuponok vásárlásával tudják támogatni a segélyszervezet munkáját.

Mosolyszolgálat

A Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány önkéntesei csokoládéval igyekeznek örömet szerezni a gyerkőcöknek. A felajánlásokat december 3-ig várják Sopronban több helyszínen (Frida bisztró, Mátyás király utca 1., Jótékonysági Bazár, Lackner Kristóf utca 48., Petőfi Sándor Általános Iskola, Berzsenyi-líceum) kijelölt átvevőpontjaikon. Az adományokat karácsony előtt osztják szét kórházakban (köztük a soproniban is), illetve szociális otthonokban. A Petőfi-iskolában élénk az adakozó kedv. – Idén veszünk részt először a kezdeményezésben, de biztos nem utoljára. A szülők és a gyerekek is lelkesek – osztotta meg lapunkkal Varjaskéri Anita igazgatóhelyettes. – A 3.ma (művészeti) osztály Pájerné Orbán Mária vezetésével egy egész táskányi édességet gyűjtött össze. Felhívásunknak eleget téve több adakozó figyelembe vette, hogy sok gyermek küzd különböző ételintoleranciával, és eszerint választották ki az ajándékukat.


Máltai karácsonyvárás

December 9-én, szombaton 14 órától a Liszt-központban rendezi meg karácsonyt váró adventi műsorát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az eseményre a bánfalvi óvodában, a német nemzetiségi, a Fáy- és az Eötvös-iskolában is gyűjtik az adományokat. – Az ajándékcsomagokba édességek, írószerek, játékok, mesekönyvek kerülnek, ezeknek minden gyerek nagyon örül – mondta Kerekes Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjának vezetője. – A felajánlásokat az ünnepi előadásunkon osztjuk ki.

Angyali dobozok ajándékba

A Határok Nélkül Alapítvány Szent Márton Házában is fogadnak felajánlásokat december első két hetében. Az ajándékba szánt dobozokba bármit rakhatunk, ami örömet okoz. A szervezők azt kérik, hogy ezeket ne lezárva adjuk le, illetve jelezzük, milyen nemű és korú a címzettünk. Az az igazi, ha jókívánságot, karácsonyi üdvözletet is teszünk az ajándékok közé. A kezdeményezésben Sopron számos iskolája részt vesz, többek között a Berzsenyi-líceum és a Gárdonyi Géza Általános Iskola.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...