Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bízzunk az orvosainkban!
– Az újraindítás továbbra is lépésről lépésre halad, mely közös érdekünk és sikerünk is egyben – nyilatkozta lapunknak Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Fotó: Filep

Barcza Attila: Már a 16–18 évesek is regisztrálhatnak az oltásra

Bízzunk az orvosainkban!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már több mint 4 millió honfitársunk kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, ezért védettségi igazolvánnyal ismét látogathatóak a kulturális és szabadidős létesítmények. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a magyar oltási program európai szinten is kiemelkedő.

– Egyre több embert véd az oltás Magyarországon, de még nem vagyunk mindannyian biztonságban – kezdte Barcza Attila. – Az egyéni felelősségvállalásnak ezért kiemelt szerepe van. Fontos, hogy folytassuk a megkezdett utat, hiszen a járványt csak az oltással győzhetjük le. Minél többen és gyorsabban vesszük fel a védőoltást, annál előbb kapjuk vissza a régi életünket. Ma már ott tartunk, hogy bárki számára elérhető a védőoltás, amelyre a regisztrációt követően, interneten is foglalhatunk időpontot. Fontos, hogy már a 16–18 év közöttiek is regisztrálhatnak! Hazánk oltási programja Európa legjobbja, amely mögött hatalmas munka van. Ezért hálával tartozunk minden háziorvosnak, egészségügyi szakembernek és önkéntesnek Sopronban és a térségben is.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: a magyar kormány politikája az illegális bevándorlás elutasításához hasonlóan modellt teremtett a vakcinák ügyében is. Ma már egyre több ország, köztük Ausztria és Németország is keleti oltóanyagokkal pótolná azt a hiányt, amely Brüsszel elhibázott vakcinabeszerzésének a következménye.

– Ennek ellenére a baloldal továbbra is oltásellenes kampányt folytat, megpróbál zavart kelteni az emberekben – folytatta Barcza Attila. – Fontos, hogy bízzunk a magyar orvosokban és egészségügyi szakemberekben, akik szerint minden rendelkezésre álló vakcina hatékony és biztonságos Magyarországon. Az újraindítás továbbra is lépésről lépésre halad, mely közös érdekünk és sikerünk is egyben.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a magyar kormány számára kiemelt fontosságú a gazdaság újraindítása is. – Nem hagyjuk cserben a magyar embereket és a magyar vállalkozásokat sem – hangsúlyozta Barcza Attila. – Jelenleg is hitelmoratórium van érvényben, egy sikeres bértámogatási program valósult meg, járulékmentesség lépett életbe, ezáltal pedig rengeteg munkahelyet mentett, s ment meg a kormány. Fontos és jó lépés volt, hogy a kormány döntése révén az iparűzési adót részben elengedték, az állami és az önkormányzati ingatlanok bérleti és teraszhasználati díjait pedig szintén nem kell kifizetni. Ez Sopronban is rengeteg vállalkozásnak jelent segítséget. Ezen intézkedéseket kiegészítve a soproni önkormányzat egy támogatási alapot hívott életre, amely mintegy 100 millió forintból segíti a helyi polgárokat és vállalkozásokat. 

Kapcsolódó cikkek

Tavasz fátyla libben

Tavasz fátyla libben

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

„Bekeringőzött a tavasz, minden fát és bokrot táncra kért, és a növények örömmel öltötték fel a rózsaszínű és fehér, halványsárga és bíbor, illatos szirom­ruhájukat.” (Lucy Maud Montgomery).

 

Orbán Viktor: Újabb szakaszhatárhoz érkeztünk

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt városunkban is megnyíltak az éttermek belső terei, látogathatóak a múzeumok, a színházban is lesz előadás. A nyitást az tette lehetővé, hogy az elmúlt héten meghaladta a négymilliót a koronavírus-elleni vakcinával beoltottak száma.