Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dr. Király Jenő-díjas
A Dr. Király Jenő-díj 2023-as kitüntetettje dr. Pintér Katalin, a kórház laborjának klinikai mikrobiológusa. Fotó: Filep István

Kiemelkedő szaktudásával érdemelte ki az elismerést

Dr. Király Jenő-díjas

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. A Dr. Király Jenő-díjat 2023-ban dr. Pintér Katalin érdemelte ki.

Dr. Pintér Katalin a Soproni Gyógyközpont központi laboratóriumának klinikai mikrobiológus adjunktusa, tanácsosa. 1981-ben a szegedi József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karán biológiából szerzett diplomát. Nagyon érdekelte a mikrobiológia, így a laboratórium mikrobiológiai részlegét vezette. Kiemelkedő szaktudásával egy kiváló csapatot épített. Neki köszönhető a mai magas szintű, korszerű bakterlabor megteremtése. Az országban elsők között szerzett klinikai mikrobiológus szakképesítést. 2003-ban adjunktusi, 2012-ben tanácsosi kinevezést kapott. A napi munkáját a rendkívüli precizitás, kutatói kíváncsiság jellemzi. Rendszeres kapcsolatot tart a kórház többi osztályának orvosaival, tanácsokkal segíti a betegek antibiotikus terápiáját. A napi rutinmunkája mellett új ismeretekre oktatja és tanítja munkatársait, a tudományos rendezvényeken rendszeresen előad.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek