Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dr. Király Jenő-díjas
A posztumusz Dr. Király Jenő-díjat néhai dr. Horváth Zoltán lánya vette át. Fotó: Filep István

Kiemelkedő szaktudásával érdemelte ki az elismerést

Dr. Király Jenő-díjas

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. A Dr. Király Jenő-díjat 2023-ban posztumusz a néhai dr. Horváth Zoltán érdemelte ki.

Dr. Horváth Zoltán a diploma megszerzése után a soproni kórházban vállalt munkát a csecsemő- és gyermekosztályon. Mindvégig hű maradt az intézményhez, ez volt az első és utolsó munkahelye. 1972-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból, pár évvel később fertőző betegségekből tett szakvizsgát. Felkérték az akkor létesült fertőzőosztály vezetésére. 2000-ben indult az infektológia szakrendelés, melynek vezető főorvosa volt, majd megbízást kapott az Egészségügyi Alapellátási Intézetet vezetésére. Kiemelt kutatási területe a kullancscsípések okozta Lyme-betegség. Rendszeresen tartott előadásokat, több publikációja is megjelent. Nagy gondot fordított a betegségek megelőzésére, a lakosság tájékoztatására. Dr. Horváth Zoltán az aktív gyógyítói munkától 2011-ben vonult vissza, 2023 júniusában hunyt el. 


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...