Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kitört a vakáció
A Deák téri iskolában múlt pénteken tartották a tanévzárót

Az új tanévben az első tanítási nap szeptember 3-án lesz

Kitört a vakáció

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron általános iskoláiban is megtartották a tanévzárót. Kitört a vakáció, amely egészen szeptember elejéig tart.

A június 15-i utolsó tanítási nap után sorra zárták az iskolák a tanévet. A Deák Téri Általános Iskola tanév­záró ünnepségén részt vett dr. Simon István alpolgármester, aki a város nevében köszönetet mondott a pedagógusoknak, a felelősen végzett, magas színvonalú oktató–nevelő munkájukért, hogy az egész tanévben kiemelt figyelmet fordítanak a rájuk bízott diákokra.

Elismerés jár a szülőknek is – mondotta –, akik időt és fáradtságot sem kímélve tesznek meg mindent, hogy gyermekeik sportfoglalkozásokra, szakkörökbe, különórákra járhassanak. A tanulóknak gratulált eredményeikhez, és jó, hasznosan eltöltött vakációt kívánt nekik, kérve, hogy olvasgassanak a szünidőben, és hogy a matekról se feledkezzenek meg, számolgassák, hogy zsebpénzükből hány gombóc fagyit tudnak vásárolni!


A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Iskola tanévzáró ünnepségén az elmúlt héten dr. Fodor Tamás polgármester Sopronért Emlékérmet adott át Tremmel Bernadett igazgatóhelyettesnek. Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián tanácsnok is. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a májusi közgyűlésen a képviselők döntöttek arról, hogy Sopronért Emlékéremmel ismerik el pedagógus har­minc­éves pályafutását.

Dr. Fodor Tamás adta át a Sopronért Emlékérmet Tremmel Bernadettnek Fotó: Németh Péter

Az első tanítási nap

A tanév szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019. június 14-énlesz. A tanítási év első féléve 2019. január 25-ig tart, az iskolák 2019. február 1-ig értesítik a diákokat és a szülőket az eredményekről.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...