Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minőségi, friss ételek

Takács Zsolt: Igyekszünk a jót még jobbá tenni

Minőségi, friss ételek

| Huszár Judit | Városi hírek

Márciustól új, digitális felületen lehet a gyerekek étkezését fizetni és lemondani, valamint a felsős diákok választhatnak kétfajta menüből. Az elmúlt fél évben jelentős változásokon ment keresztül a soproni gyermekétkeztetés, ezek tapasztalatairól beszélgettünk a szolgáltató cég ügyvezetőjével.

Tavaly szeptember elseje óta az Eatrend Magyarország látja el a gyermekétkeztetési feladatokat Sopron nevelési–oktatási intézményeinek nagy részében. Naponta 4000 adag ebédet és körülbelül 2500 adag tízórait és uzsonnát készítenek, valamint porcióznak, szállítanak és sok helyen kínálnak az óvodás és iskolás gyermekeknek. A szeptemberi munkakezdést egy komoly felújítás előzte meg, a Besenyő utcai főzőkonyha nyáron szinte a csempétől a lefolyókig, teljes mértékben megújult.

– Az összes konyhatechnológiai eszközt kicseréltük, újakat vásároltunk – mondta Takács Zsolt ügyvezető. – A nagy gépek mellett rozsdamentes asztalokat, polcokat is beszereztünk, valamint új késeket, villákat, tányérokat vettünk. Ezekkel a minőségi gépekkel több hozzáadott értéket tudunk előállítani, és a jót még jobbá tudjuk tenni. Csak hogy egy konkrét példát mondjak: a korábbi gyermekkonyhán a sütők sütöttek és szárítottak, az általunk vásárolt kombi párolóban az ételeket el tudjuk készíteni akár gőzöléssel és párolással is – így ezek jobban megőrzik a tápanyagtartalmukat is. A beruházásnak köszönhetően minden, az Eatrend Magyarország által ellátott soproni gyermek modern, higiénikus főzőkonyháról kapja a biztonságos, minőségi, friss ételt. A felújítással természetesen kollégáink komfortérzetének növelése is a célunk volt.

Az átállással kapcsolatban az ügyvezető elmondta: zökkenőmentes volt, a korábbi gyermekkonyháról a legtöbb dolgozó csatlakozott hozzájuk. Az elmúlt fél évben sok visszajelzést kaptak a partnereiktől.

– Az óvodákban dolgozó pedagógusok is nagyon aktívak, sokszor megírják a tapasztalataikat – folytatta Takács Zsolt. – Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a helyben készült zöldség- és túrókrémeket kifejezetten szeretik a soproni gyerekek, sőt, volt olyan óvodavezető, aki elkérte 1–1 krém receptjét is. De néhány hete kínáltunk kelkáposzta-főzeléket ebédre, amiről azt mondták, hogy nem ízlett a gyerekeknek, így többet nem kerül az étlapra, helyette más főzeléket építünk be a kínálatba. Nem egyszerű megfelelni a hatályos EMMI rendeletnek, de értjük a célját, és igyekszünk megtalálni az arany középutat.

Március elsején új, digitális rendszert vezettek be a soproni gyermekétkeztetésben. Ez lehetővé teszi, hogy a felső tagozatosok A/B menüből választhassanak, valamint, hogy a gyerekek étkezését elektronikusan fizessék és mondhassák le a szülők.

Érdekesség, hogy a Besenyő utcai főzőkonyha kapui is gyakran kinyílnak: az elmúlt hetekben tucatnyi óvodás csoportot vittek látogatóba a konyhára. A gyerekeknek a nagy üstök és a merőkanalak tetszettek a legjobban…

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...