Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Toboroznak a tűzoltók

Toboroznak a tűzoltók

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Soproni tűzoltóságra is várják a tűzoltó hivatás iránt érdeklődőket. A jelentkezőknek orvosi, pszichológiai és fizikai szintfelmérő vizsgálaton is meg kell felelniük. A hivatalos állománybavételhez több feltételt is teljesíteniük kell a résztvevőknek.

A tűzoltók kiképzése összesen öt hónap időtartamú - rendvédelmi alapozó és elméleti-gyakorlati szakmai - felkészítésből áll.

A képzést követő sikeres szakmai vizsga teljesítése a hivatásos állománybavétel feltétele.

A jelentkezési feltételek:

18. életév betöltése

cselekvőképesség

magyar állampolgárság

bejelentett belföldi lakóhely

kifogástalan életvitel

orvosi, pszichikai, fizikai alkalmasság

büntetlen előélet

középiskolai végzettség (lehetőleg érettségi megléte)

törvény szerinti alkotmányos jogok korlátozásának elfogadása

A tűzoltóknak a szakmai előmenetelhez, illetve a speciális szakmai ismeretek megszerzéséhez további képzések, modulok teljesítésére is van lehetőségük. Az egységes rendészeti képzés bevezetése könnyebb átjárhatóságot biztosít a rendvédelmi szervek között.

A tűzoltók készenléti jellegű szolgálatot látnak el 24/48 órás szolgálati rendszerben.

A jelentkezőknek lehetőségük nyílik speciális egységekben történő szolgálatteljesítésre, akár nemzetközi tapasztalatok szerzésére is (HUNOR, HUSZÁR mentőcsoportok).

Az érdeklődők a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség telephelyén, a sopron.kk@katved.gov.hu e-mail címen vagy a 06 99/510 672-es telefonszámon tudnak bővebb tájékoztatást kérni. 

Kapcsolódó cikkek

Petőfi Színház: Kezdődik a szabadság évada!

2021. 10. 13.

A szabadság évadának felnőtt bérletes előadásai közül november elejétől az Emigránsok színjátékot, az István király tragédiát és a Széchenyi című történelmi drámát láthatják a Petőfi Színházban és a Liszt-központban.