Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Régiből alkotnak újat
Kocsis Csaba és Molnár Alexandra a szitanyomás technikáját mutatja be a szombati workshopon. Fotó: Filep István

Régiből alkotnak újat

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Egy különleges workshopon élhetik ki kreativitásukat februárban mindazok, akiknek fontos a fenntarthatóság, az újrahasznosítás, és szeretik az alkotást.

A Fotini márka megálmodója, Molnár Alexandra számára nincs olyan, jobb napokat megélt ruhadarab, maradék bőr, amelyet ne keltene újra életre fantáziája és varrótudása segítségével. A kreatív alkotó csodákat varázsol akár egy „elnyűtt” pólóból is. Ennek a gondolatnak mentén találkozott a soproni PólóNeked csapatával, akik számára szintén nagyon fontos a „zero waste”, azaz a hulladékszegény életmód, illetve a fenntarthatóság elvének a követése. Mivel a pólók gyártása során gyártási maradékok keletkeznek, ezt szerették volna újrahasznosítani, így találtak egymásra Molnár Alexandrával. Együttműködésük egyik állomása a február 18-ra tervezett workshop, amelyre minden érdeklődőt várnak korosztálytól függetlenül.

– Ezen a szombaton reggel kilenctől a nyitott műhely programunkban megismerkedhetnek az érdeklődők a szitanyomás technikájával, majd ki is próbálhatják azt, egyedi pólót készíthetnek maguknak – mesélte Kocsis Csaba, aki megálmodta a PólóNeked márkát. – Szerintem nagyon érdekes a szitanyomás technikájába belekóstolni, megélni az alkotás folyamatát.

Ugyanilyen izgalmasnak ígérkezik a délutáni program, amelynek mottója a „Régiből valami újat!” jelmondat lehetne. Alexandra segítségével maradék pólóanyagokból a résztvevőknek lehetőségük nyílik egy tornazsák megvarrására, amelyet mindenki egyéniségének, ízlésének, fantáziájának megfelelően formálhat majd.

A hétvégi workshop után további együttműködésre készülnek a soproni de­signerek: Molnár Alexandra egy új kollekciót álmodott meg a gyártás során keletkezett „hulladékokból”, amely szintén szép példája az újrahasznosítható és fenntartható szemléletmódnak.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...