Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron üde színfoltjai
Sopron körforgalmait, parkjait szemet gyönyörködtető, színpompás virágok díszítik tavasszal. Fotó: Filep István

Sopron üde színfoltjai

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak és közterületeinek is köszönhetően.

Sopron körforgalmait, parkjait szemet gyönyörködtető, színpompás virágok, árvácskák, tulipánok és nárciszok díszítik tavasszal. A tetszetős parcellák jól megtervezett és folyamatos munka eredményei, amelyet a Sopron Holding munkatársai végeznek. A cég zöldterület-gazdálkodási divíziójának egyik legfontosabb feladata a közterek, parkok tavaszi és őszi virágosítása, ám számos más tevékenysége is akad a zöldterületek karbantartása során.

– Ezekben a napokban a kedvező időjárásnak köszönhetően városszerte szépítik a köztereket, parkokat, körforgalmakat cégünk munkatársai – emelte ki Sallay Krisztián, a Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziójának vezetője. – A fűnyírási munkák már március elejétől meghatározott ütemterv szerint haladnak a városban önjáró fűnyíró géppel, valamint damilos, tologatós fűnyírókkal. A tavaszi fűnyírás nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem azért is, hogy az allergizáló növények, pázsitfűfélék növekedését és allergén hatását visszaszorítsuk. A rügyfakadás után és a lombosodás kezdetekor szemrevételezhetők a száraz, beteg, korhadt ágak és fák, melyek nyesését és kivágását is ebben az időszakban végezzük, illetve ezzel párhuzamosan történik a cserjék nyesése és a sövények nyírása is.

Ezekben a hetekben nem maradhat el a virágágyások és sövényaljak gyomlálása, illetve a virágágyások automata öntözőrendszereinek beüzemelése sem. A divízió munkatársai a város új parkjában a Koronázó-dombon és a teljesen megújult Washington parkban, a Papréten és a Szélmalom téren is felügyelik a zöld területet.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...