Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fejlődés mindenhol tetten érhető – Filep Márk
Madártávlatból a belváros az Árpád utcai parkolóházzal.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

A fejlődés mindenhol tetten érhető – Filep Márk

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük a választókerületekben győztes önkormányzati képviselőt, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.


Filep Márk
(1. számú választókerület: belváros, Széchenyi tér – Deák tér és környékük)

Filep Márk választókerülete talán az egyik legfrekventáltabb városrész. A Sopronba látogatók nagy része a belváros csodáira kíváncsi, de legalább ugyanennyire fontos, hogy az itt élők is jól érezzék magukat. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg a választókerületben.

A képviselő büszke a múzeumnegyed kialakítására, amely az összes múzeumot érinti, XXI. századi építészeti megoldásokkal, interaktív tartalommal. Folytatódott a történelmi belváros rekonstrukciója, 25 palota homlokzata újult meg. Újjászületett a Lenck-villa, az Orsolya-iskola a Deák téri impozáns épülettel együtt. Az Árpád utcában megépült a parkolóház, amely lehetővé teszi, hogy mindenki találjon magának parkolóhelyet. A közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez tartozik, hogy a folytatódott a Várkerület rekonstrukciója az Ötvös utca és a Széchenyi tér között, több ponton sor került az aszfaltburkolat javítására, aszfaltozták a Móricz Zsigmond utcát.

A Lenkey utcában befejeződött a Soproni Egészségügyi Központ kialakítása, az utca és a járda felújításával együtt. A Csengery utcában okoszebrák, az Erzsébet és a Mátyás király utcában pedig egyedi felfestésű átkelők segítik a gyalogosokat. A közeljövő, hogy az északnyugati elkerülőút átadásával a Csengery utcáról elterelik a teherforgalmat. Megújult és új funkciókat is kapott az Új utcai zsinagóga. Megszépült a Paprét, és a kormány ajándékaként elkészült a Hűségpark.



Elkészült a Soproni Múzeumnegyed. Fotó: Filep István

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...