Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fejlődés mindenhol tetten érhető – Filep Márk
Madártávlatból a belváros az Árpád utcai parkolóházzal.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

A fejlődés mindenhol tetten érhető – Filep Márk

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük a választókerületekben győztes önkormányzati képviselőt, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.


Filep Márk
(1. számú választókerület: belváros, Széchenyi tér – Deák tér és környékük)

Filep Márk választókerülete talán az egyik legfrekventáltabb városrész. A Sopronba látogatók nagy része a belváros csodáira kíváncsi, de legalább ugyanennyire fontos, hogy az itt élők is jól érezzék magukat. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg a választókerületben.

A képviselő büszke a múzeumnegyed kialakítására, amely az összes múzeumot érinti, XXI. századi építészeti megoldásokkal, interaktív tartalommal. Folytatódott a történelmi belváros rekonstrukciója, 25 palota homlokzata újult meg. Újjászületett a Lenck-villa, az Orsolya-iskola a Deák téri impozáns épülettel együtt. Az Árpád utcában megépült a parkolóház, amely lehetővé teszi, hogy mindenki találjon magának parkolóhelyet. A közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez tartozik, hogy a folytatódott a Várkerület rekonstrukciója az Ötvös utca és a Széchenyi tér között, több ponton sor került az aszfaltburkolat javítására, aszfaltozták a Móricz Zsigmond utcát.

A Lenkey utcában befejeződött a Soproni Egészségügyi Központ kialakítása, az utca és a járda felújításával együtt. A Csengery utcában okoszebrák, az Erzsébet és a Mátyás király utcában pedig egyedi felfestésű átkelők segítik a gyalogosokat. A közeljövő, hogy az északnyugati elkerülőút átadásával a Csengery utcáról elterelik a teherforgalmat. Megújult és új funkciókat is kapott az Új utcai zsinagóga. Megszépült a Paprét, és a kormány ajándékaként elkészült a Hűségpark.Elkészült a Soproni Múzeumnegyed. Fotó: Filep István

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...