Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fejlődés mindenhol tetten érhető - Péli Nikoletta
A megújult Szent Mihály-templom.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

A fejlődés mindenhol tetten érhető - Péli Nikoletta

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük a választókerületekben győztes önkormányzati képviselőt, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.


Péli Nikoletta
(6. számú választókerület: Aranyhegy, Ravazd utca és a környező utcák, Balf)

Péli Nikoletta egy nagy kiterjedésű, gyorsan változó és fejlődő választókerület képviselője, amelynek ékköve a teljesen felújított Szent Mihály-templom és Balf. Ebben a körzetben is kiemelt feladat volt a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Új aszfaltot kapott a Híd utca, bitumenes, felületzárásos útjavítás volt a Sirály és az Agyag utcában. Az elkerülőúton folyamatos a zajvédő fal korszerűsítése. Jelentős fejlesztés volt a Sopron–Balf közötti út korszerűsítése. Kisbalfon megtörtént az Erdőszéli út bitumenes felületzárása, a Gazda utcában pedig a járdát aszfaltozták. Felújították a Nemeskuti utat. Zebrát alakítottak ki a forgalmas Híd utca és a Margitbányai utca kereszteződésében. A Rákosi úton új gyalogátkelőhely és közlekedési lámpa teszi biztonságosabbá a közlekedést, kicserélték a gázelzárókat, és megújult a játszótér is.

Az inkubátorháznál kondipark fogadja a sportolni vágyókat. Balfon megújulva várja a helyieket és a turistákat a Fő tér, és az evangélikus templomban is történtek felújítások. Buszmegállót alakítottak ki a Fürdő soron és az ismét működő ivókútnál, amely mellett fitneszparkot létesítettek. Kiépült a széles sávú internet. Az óvodában felújították a tornaszobát. Kisbalfon és Balfon korszerűsítették a játszóteret. Folyamatos a művelődési ház fejlesztése is. A fentieken túl még számos kisebb-nagyobb, az emberek életét megkönnyítő beruházás valósult meg a választókerületben. A részönkormányzat pedig Péli Nikoletta elnökletével egyre több színes, közösségi programot szervez.


Megújult Balfon a Fő tér. Fotó: Filep István


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...