Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fejlődés mindenhol tetten érhető - Stöckert Tamás
Brennbergbányán megszépült a Szent Borbála tér.

Mit tett az egyéni képviselő az elmúlt öt évben a választókerületéért?

A fejlődés mindenhol tetten érhető - Stöckert Tamás

| Munkatársunktól | Panoráma

A közelmúltban került a postaládákba a Lendületben című, szép kivitelű kiadvány, amely bemutatja az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit. A város különböző területein azonban ennél sokkal több történt, ezért arra kértük a választókerületekben győztes önkormányzati képviselőt, hogy adjon számot munkájáról, eredményeiről.


Stöckert Tamás
 (12. számú választókerület: Ágfalvi úti lakópark – Bánfalva–Görbehalom– Brennbergbánya)

Stöckert Tamás gyönyörű városrészek képviselője, de fekvésükből is adódóan sok feladat megoldása várt és vár a jövőben is az itt élő közösségekre.

Sopronban az utak, járdák, közterületek felújítása soha véget nem érő feladat. Így van ez ebben a választókerületben is. A közös erőfeszítéseknek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések, korszerűsítések valósultak meg, kivétel nélkül mindegyik településrészen. A Bánfalvi úton járdát építettek, és gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki, közvilágítást kapott a Bánfalvi út – Jázmin utca közötti gyalogos út. Leaszfaltozták az Ady Endre út egy jelentős szakaszát és az Erdei malom közt. Felújították az Ágfalvi utat. A Friedrich Károly út végén játszótér épült. Több helyszínre buszvárókat telepítettek. Rendezték a Hajnal teret, korszerűsítették a Temető és a Szikla utcát, leaszfaltozták a Gesztenyés körutat. Immár autóval is körbejárható a Fenyő téri iskola. Részben aszfaltburkolat került a meredek Szőlőskert utcára, a Vepperdi utcában pedig bitumenes, felületzárásos felújítás volt. Görbehalomban sebességjelző készüléket telepítettek, és járda épült a Tárna utcában. Murvás közúti kapcsolatot kapott a Csorga utca, a Hidegvízvölgy pedig új aszfaltot. Brennbergbányán kiépült a széles sávú internet, megújult a Szent Borbála tér, ahol a színpad fölött már árnyékoló is van. Több utcában volt bitumenes felületzárás. A kerületben megújult a Malompatak játszótér, a Vasút sor, a művelődési házat pedig a fiatalok kapták meg használatra. A részönkormányzat Stöckert Tamás elnök vezetésével szervez színes közösségi és családi programokat, ápolja a bányászhagyományokat is. 


Rendbe tették az Ágfalvi utat is, ahol már az új körforgalomban halad a közlekedés. Fotók: Filep István

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...