Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Balesetmentes iskolakezdés

Rendőrségi sorozat

Balesetmentes iskolakezdés

| Czetin Zoltán | Panoráma

Véget ért a nyár – egyre rövidebbek a nappalok, hűvösebb az idő. És ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a forgalom, egyre több az autós, biciklis az utakon. Kezdődik az iskola, fontos, hogy ilyenkor még jobban ügyeljünk gyermekeink biztonságára.

Ahogy véget ér a szünidő, úgy tör be a reggeli csúcsforgalom Sopronba is. Az iskolák, óvodák környékén rengeteg az autó, lelassul a közlekedés. Fontos, hogy ilyenkor is betartsuk a szabályokat, csak kijelölt helyen parkoljunk, ne „lökjük” ki az autóból a gyerekeket, hogy fussanak át az úton az iskolába.

– Azokkal a gyerekekkel, akik most kezdenek önállóan közlekedni, járjuk végig az útvonalat! – javasolta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. – Nézzük meg együtt a kritikus pontokat, ismételjük át a szabályokat! Ne engedjük, hogy lerövidítsék az utat, mindig a kijelölt gyalogátkelőt használják! A kerékpárral közlekedők a saját biztonságuk mellett vigyázzanak a biciklijükre is! Mindig zárják le azokat, a felszereléseket pedig rendszeresen ellenőrizzék!

Az őrnagy szerint lényeges, hogy az iskolába csak a szükséges értékeket vigyék magukkal a gyerekek. A szülők ne adjanak túl sok költőpénzt, drága kütyükre pedig nincs az oktatási intézményekben szükség. A „kulcsos” gyerekekkel is hasznos átismételni a szabályokat – ne felejtsék el bezárni az ajtót, valamint távozáskor is ellenőrizzék a zárakat! 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...